Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРСКА БРУКА И СРАМОТА: Због два напада навијача на руске играче меч прекинут! (Видео)

0
Фото: Лука Зековић

Фото: Лука Зековић

При резултату 0-0 и након што је Полексић одбранио пенал, још један црногорски навијач са западне трибине је одлучио да поквари све и гађао је руског играча.

Након што је официјелни спикер неколико пута упозоравао да се неће толерисати ни најмањи инцидент, руски играч Комбаров је пријавио да је погођен и судија Ајтекин је одмах показао играчима да крену ка свлачионици.

Након тога је дошло до кошкања између играча на терену. Преко пола сата трајала је пауза након првог полувремена и тада се опет расправљало да ли ће се меч наставити због туче између руских и црногорских навијача на јужној трибини.

До туче је дошло након кошкања, које је полиција у почетку успјела да контролише. Навијачи руске репрезентације су били смјештени на јужној и западној трибини. Као што је било најављено, међу њима су били и навијачи из Републике Српске из групе која себе назива „Православна армија“ чији је транспарент био истакнут на трибини.

Фото: Борис Пејовић

Фото: Борис Пејовић

Меч је прво прекинут практично неколико секунди након почетка када је голман Русије Игор Акинфејев погођен бакљом у главу и пребачен у Клинички центар Црне Горе.

У 67. минуту још један руски играч Комбаров је пријавио да је погођен са трибина. Меч је поново прекинут. Сада је дошло и до кошкања међу играчима.

Акинфејев је доживео потрес мозга и изгорео му је део косе. Биће задржан на испитивањима током ноћи у Клиничком центру Црне Горе.

„Нечувено! Да се ја питам, утакмица се не би наставила“, категоричан је министар спорта Русије Владимир Мутко, који сматра да је „зборнаја“ требало да добије меч службеним резултатом.

Руски медији наводе да је ухапшен црногорски навијач који је бакљом у главу погодио Акинфејева.

Меч између Црне Горе и Русије је поново прекинут! Након што је официјелни спикер неколико пута упозоравао да се неће толерисати ни најмањи инцидент, руски играч Комбаров је пријавио да је погођен и судија Ајтекин је одмах показао играчима да крену ка свлачионици. Неко је са западне трибине, по свему судећи, гађао руског репрезентативца.

 

У 21:21 утакмица је настављена!

Уместо повређеног Акинфејева пред гол Руса стао је голман Зенита Јури Лодигин.

У 21:18 играчи се враћају на терен. утакмица ће се наставити.

Са трибина на којој се налазе руски навијачи зачуло се: „Убиј Шиптара“.

Вођа навијача Црне Горе се извинио путем разгласа и напоменуо да је хулиган идентификован.

Судија из Немачке Дениз Ајеткин је све играче послао у свлачионицу, а у међувремену је дошло и до кошкања између навијача Црне Горе и Русије на јужној трибини.

Акинфејев је пребачен директно у Клинички центар Црне Горе и у свесном је стању.

Голман „зборнаје“ Игор Акинфејев је погођен бакљом у главу. Бакља је долетела са северне трибине на којој су смештени навијачи Црне Горе.

Пре меча у граду руски и српски навијачи заједничким снагама сукобили су се са полицијом, а нереди су настављени и на стадиону.

(vijesti.me, Курир)