Прочитај ми чланак

Шешељ: Сменити Вербића под хитно!

0

seselj

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ и научни саветник др Филип Вукајловић изнели су данас низ разлога за смену министра просвете Срђана Вербића. Они су истакли да се Вербић и његови сарадници не баве проблемима просвете, већ трагањем за начином да отму огроман новац из буџета и пружили су недвосмислену подршку свим просветним радницима.

„Министар Срђан Вербић је у Министарству задржао и вратио скоро све компромитоване и неспособне кадрове некадашњег министра просвете Гаше Кнежевића, који су једино способни да опљачкају сопствену државу и народ. Они само трагају за начинима да што лакше и безболније отму огромне количине новца из буџета и то преко неких агенција, које заправо нико не може дефинисати у правном смислу речи и које немају никакву стварну улогу у нашем научном и просветном животу. То су фантомска агенција Нуклеарни објекти Србије, Јединица за управљање пројектима, истраживање и развој, Центар за промоцију науке и Фонд за иновациону делатност,“ навео је проф. др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре.

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ осврнуо се и на бахатост актуелног напредњачког режима у погледу забране уредно пријављеног протестног јавног скупа Српске радикалне странке поводом обележавања годишњице НАТО агресије на Србију испред порушене зграде Генералштаба:

„Прво су нам дан уочи скупа уручили решење о забрани одржавања тог скупа, а да на решењу нигде није ни писало да је решење, а затим се министар полиције, уместо писменим путем, огласио на конференцији за штампу и истакао да они нису хтели да забрањују скуп,“ рекао је др Шешељ.

Српска радикална странка подсећа министра полиције, Небојшу Стефановића, да он мора да спроводи решења која је МУП донео и да та решења нико усменим путем не може опозвати, јер се један управни акт може опозвати само другим управним актом.

(СРС)