Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ О ПРЕТЊИ ВУЧИЋУ: То је небулоза; „Црна рука” је прво мене осудила на смрт! (Видео)

0
Фото: Б. Вучковић

Фото: Б. Вучковић

Аустријска полиција поднела је кривичну пријаву против власника Фејсбук профила „Горан Владе Керкез“ којом га терети за кривично дело опасна претња, сазнаје Тањуг у МУП-у Србије.

Керкез је претходно приведен и саслушан због сумње да је упутио претње преко Фејсбука српском премијеру Александру Вучићу.

Како је речено, кривична пријава је поднета тужилаштву које треба да одлучи да ли има елемената за спровођење кривичног поступка против Керкеза.

Како је Танјугу раније потврђено у Служби за заштиту уставности (ЛВ) покрајине Салцбург, Керкез је саслушан и о томе је направљен извештај који је прослеђен тужилаштву.

ЛВ је Горана Керкеза, који је за себе написао да је родом из Бања Луке, позвала на саслушање, он се одазвао и саслушан је у вези са претњама упућених српском премијеру.

„Саслушали смо га и извештај проследили тужилаштву. Он је током саслушања изнео своје виђење и сада је на суду да одлучи о даљем поступку“, рекли су Танјугу у ЛВ.

Извештај са саслушања већ је прослеђен тужилаштву покрајине Салцбург, које треба да одлучи да ли постоји кривично дело.

На тужилаштву је да утврди да ли је Керкез починио кривично дело објављивањем претњи српском премијеру преко Фејсбука, односно да ли ће против њега бити подигнута оптужница.

Власник профила са којег су упућене претње премијеру Вучићу, извесни Горан Керкез, синоћ је на свом Фејсбук профилу написао да га је аустријска полиција саслушала.

„Београд је интервенисао одмах после мог последњег вређања (Александра) Вучића и (Небојше) Стефановића у року од сат времена. Већ сам давао изјаву полицији. Објаснио сам да спорни пост нисам поставио на свој профил, већ на Почучин са намером да људима скренем пажњу да је жртва српске БИА која жели његово изручење Србији“, написао је Керкез на свом Фејсбук профилу.

Керкез каже да не зна да ли ће доћи до судења против њега, али да намерава да „осрамоти“ премијера Вучића и аустријско правосуђе, тврдећи да му се у тој земљи крше основна људска права.

Он је навео и да му полиција није дала копију изјаве коју је дао, иако је на то имао право.

Керкез се на свом профилу „хвали“ да је наводно оборио владу Алфреда Гузенбауера, против којег је наводно поднео кривичне пријаве у вези неких афера. Керкез се већ у прошлости у више наврата обраћао медијима са наводним информацијама о аферама на Балкану и у Аустрији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у среду да се настављају претње упућене премијеру и да је Министарство у сарадњи са колегама из Аустрије идентификовало оне који су из те земље упућивали претње.

Након претњи путем друштвене мреже Фејсбук премијеру, Горан Владе Керкез је на тој мрежи претње упутио и новинарима, наводећи да о томе на „тајном састанку“ одлучује организација „црна рука Србија“.

Такозвана организација „Црна рука“ претходно је на свом Фејсбук профилу написала да организује „јавни лов“ на премијера Вучића, који је, како наводе, покушао да се преко БИА освети Радомиру Почучи, некадасњем водитељу ТВ Пинк, који је као добровољац на ратишту у Украјини, ухапшен 17. марта.

ШЕШЕЉ о „Црној руци”

Новинар – Србин инфо, Дејан Петар Златановић: Шта извори из Српске радикалне странке кажу на ово, да ли је ова афера „Црна рука“ можда медијски трик или је стварна опасност Александру Вучићу?

Проф. др Војислав Шешељ: Ма, то је смешно. Не могу да кажем да је медијски трик. Могуће је да је то негде неко пласирао. Знате, још 1990. године „Црна рука“ је огласила да је мене осудила на смрт и ја сам се на то смејао. Није ми пало на памет да кривичну пријаву подносим, иако је постојала једна група људи у Кнез Михајловој улици која се прогласила „Црном руком“.

А сад да ће нека „Црна рука“ да убије Вучића и да изврши геноцид над новинарима, па схватате колика је то небулоза. И сад је новинарима интересантно да то објаве, да мало подигну тираж, а ови напредњачки министри као овце на солило, одмах се залете и кукају на сва звона како је Вучић угрожен. И ко први? Први Александар Вулин, замислите!

(Погледајте видео од 44:20)

(СРС, Танјуг, Србин.инфо)