Прочитај ми чланак

ПРОГОВОРИЛИ ХУСАРИ: Почуча није неко ко би убио било кога осим у игрици

0

srpski husari-fejsbuk-650x487
У тренутку хапшења Радомира Почуче у тзв. Српском хусарском пуку налазило се 15 Срба. Последњих дана и они су почели да се оглашавају поводом дешавања у њиховој јединици и изнели су оптужбе за планирање атентата против Радомира Почуче, Владимира Станића и Горана Геровца.

Новосађанин Димитрије Каран саопштио је да су Геровац и Почуча присвојили новац који су слали донатори. Он је такође оптужио Геровца да је дао налог за атентат на неколико Срба у Доњецку, али је додао да Почуча није учествовао у плановима за убиства.

– Сва помоћ и опрема коју смо добили је донирана од спонзора, чији списак не би стао на два листа А4 формата док су се паре које су људи уплаћивали за пук трошиле на „логистику“, дакле на Геровца и његову жену, а део новца је ишао и у Србију – трипут погађајте коме. Два брата, један фејсбук спецназ (Почуча), други родољуб у топлом стану у Москви (Геровац), леђа уз леђа к’о на слици, опљачкали су много битних људи и узели језиву суму новца.

Новинар (Почуча) је одрадио оно што најбоље уме – пропаганду у којој сам и ја учествовао, терао ме заједно с осталима да се сликамо на оним БТР-овима, терао нас је и да снимамо видео захвалнице којекаквим фирмама из Русије, али смо то одбили. А други је седео у Москви и скидао кајмак – кутлачом! Убиство нашег капетана, и још 3-4 Србина је било наручено од стране Горана, и верујем да Почуча није имао везе с тим, јер какав год да је, није неко ко би убио било кога, осим у игрици – написао је Каран.

Осим Карана огласило се још неколико припадника „пука“ са сличним ставовима.

Према сазнањима Правде, од 15 Срба које су Геровац и Почуча довели у Новорусију само је половина одслужила војску. Друга половина су млади момци који нису били у војсци али то није спречило Геровца и Почучу да их позову у јединицу коју су желели да формирају. Неки од њих имају само 19 година.

Према незваничним информацијама, ухапшени Почуча и Станић се и даље налазе у притвору у Доњецку. Геровац се у међувремену огласио из Москве оптуживши Дејана Берића и Дејана Вујића, који су учествовали у хапшењу, да су све измислили. Геровац је оптужио и припаднике тзв. Српског хусарског пука да су издали Почучу.

Према нашим изворима из ДНР-а, сви Срби који су били у тој јединици одбили су понуду да се врате за Србију и ускоро ће бити распоређени у једну руску јединицу.

(Правда)