Прочитај ми чланак

Православна Армија: Крв не праштамо, Не у НАТО!

0

slika 1

Родољубива омладина и србски навијачи из организације „Православна армија“ 24тог марта обележили су годишњицу почетка бомбардовања СР Југославије паљењем свећа у Храму Светог Саве и исцртавањем патриотског графита на зеленом венцу.

Првобитна намера је била да се изађе на улице, и на протесту испред генералштаба обележи годишњица агресије на српски народ. Међутим то није било могуће, зато што је полиција мање офд 24 сата пред скуп, супротно закону, обавестила организатора да је скуп не могуће одржати на тој локацији. Због тога је организатор скупа, одлучио да уместо протеста, макар одржи симболично паљење свећа у Храму Светог Марка. Међутим у овој окупираној Србији ни то није било могуће.

slika krv ne prastamo

„Србским навијачима и родољубима ПОЛИЦИЈА ЗАБРАНИЛА улаз у цркву Св. Марка, сем десетак који су искористили тренутак непажње и успели да уђу и запале свеће жртвама НАТО злочина!
Услед легитимисања окупљених већина људи је напустила скуп, сем 50-ак најупорнијих, који су под пратњом полиције спроведени до храма Св. Саве.“ рекао је за Србин.инфо један од организатора скупа Дамњан Кнежевић.

„Ово се није дешавало чак ни за време отоманске окупације, ни они нису ишли толико далеко да нам забрањују да одемо у цркву“ додао је Дамњан.

slika krv ne prastamo nato

Те ноћи је такође на Зеленом венцу освануо графит са натписом „Крв не праштамо!! 24.03.1999 Не у НАТО Православна Армија“ и проступа црвена боја која симболизује крв српских жртава.

slika krvi

(Србин.инфо)