Прочитај ми чланак

ПАСТОР: Спојити локалне и покрајинске изборе

0

pastor

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор сматра да покрајинске и локалне изборе треба одржати истовремено, да је то најрационалније решења и са економског и са политичког аспекта, и да је до такве одлуке могуће доћи договором.

Председседник Савеза војвођанских Мађара и скупштине АП Војводине, Пастор у интервјуу за „Политику“ објашњава да је договор могућ ако преовлада разум, а нада се да хоће.

На питање на чему темељи уверење да је договор око избора могућ кад напредњаци и демократе имају супротстављене ставове, Пастор је рекао „Ми напросто имамо некакав ‘дан Д’, а то је 90 дана пре 22. јуна“.

– Тада истиче мандат садашњем сазиву покрајинског парламента и до када се морају одржати покрајински избори, значи половина марта следеће године. Када мање-више буде познат датум одржавања локалних избора, мислим да би тада могло да се разговара и договори да и покрајински буду истог дана – рекао је он.
Пастор је подсетио да су последњих 10 до 15 година, покрајински и локални избори увек били истога дана и да је до тога увек долазило договором.

Поводом разговора са Бојаном Пајтићем и Ненадом Чанком рекао је да ће бити још један састанак коме ће домаћин бити ЛСВ и да се нада да ће окончати договор и јавности рећи оно што до сада нису.

На питање како је задовољан владом Александра Вучића после скоро годиону дана и да ли су остварена обећања из коалиционог споразума са СНС, Пастор је рекао да је и задовољан и да није. „Задовољан сам односом, комуникацијом отвореношћу. Реализацијом онога што смо потписали нисам задовољан, као што ниједан грађанин, мислим , није задовљан оним што смо успели да урадимо за протеклу годину“.

На питање ко је крив за то Пастор сматра да се ради о једном дугом процесу који нас је довео у ову ситуацију.

(Блиц)