Прочитај ми чланак

О „ЛЕКЦИЈАМА“ НАТО агресије

0

bombardovanje islamista22

Обележавајући 16-годишњицу почетка злочиначке НАТО-агресије испред рушевина Генералштаба, Александар Вучић је рекао: „Извукли смо лекције“. Агенције су га парафразирале на следећи начин: „Србија (је) научила лекцију, извукла поуке“.

Испада да је, по Вучићу и домаћим медијима, НАТО агресија уствари била „васпитног“ карактера. Неваљало дете морало је, како инсинуирају, да добије батине да би научило како да се у будућности понаша.

Нема бољег начина да се амнестирају злочинци који су покренули и спровели ту дивљачку и незакониту агресију.

Права, достојанствена порука коју је требало послати у свет је пре требало да гласи – НАТО земље, које себе погрешно сматрају „цивилизованим“, су могле током протеклих 16 година да извуку лекције, али нису. Могле су да схвате чему води рушење међународно-правног поретка, чему води политика диктата, уцена и инструментализације терориста, али нису. Зато су, после напада на СРЈ, по сличном рецепту уништени и Авганистан и Ирак и Либија, зато се сада покушава уништити Сирија. А резултат? Масовна погибија, масовни егзодуси становништва, дестабилизација читавих региона, растућа беда праћена растућим екстремизмом и тероризмом.

Наравно – знали су челници НАТО шта раде те 1999. године, као што су знали и 2001, 2003, 2011, 2012, као што знају и данас, док цинично дестабилизују Украјину и отворено провоцирају Русију.

Али порука о лекцијама не би ни била упућена онима који немају уши да чују, већ јавности. Тј. ономе што је од ње остало у „демократском“ свету.

Биће, ипак, да су најпрактичнију лекцију извукли они који су и стајали испред Генералштаба 24.3.2015: данашњи властодршци у Србији, који су исти они који су били у власти и 1999. године. Научили су како треба да се прилагоде да би били ту где јесу и онда и сад, причајући дијаметрално супротне приче. Са истим жаром. Онда глумећи храброст, сада глумећи покорност. Све за парче власти. И вечну срамоту.

То је лекција која им тек следи.

(Редакцијски коментар – Фсксрб)