Прочитај ми чланак

КАКВА ЧАСТ ЗА СРБИНА: Немања Видић у идеалном тиму Премијер лиге у њеној историји

0
Фото: AP /Steven Governo, File

Фото: AP /Steven Governo, File

Српски фудбалер нашао се међу „набољих 11“ у 23 године дугој историји Премијер лиге.

Српски фудбалер Немања Видић нашао се у идеалном тиму енглеске Премијер лиге у њеној историји.

Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Наиме, премијерлигашки играчи на крају сваке сезоне бирају најбољи тим, а енглески новинари су само сабрали досадашње учинке и објавили „најбољи 11 свих времена“.

Премијер лига постоиј 23 године, а бивши штопер Манчестер јунајтеда, сада Интера, Немања Видић нашао је месту у том идеалном тиму.

Подсетимо, некадашњи фудбалер Рада, суботичког Спартака и Црвене звезде на Олд Трафорд је дошао 2006. из московског Спартака.

У Манчестеру се задржао осам година, био и капитен „црвених ђавола“, са којима је освојио пет титула шампиона Енглеске, три Лига купа, пет Комнујити шилдова, Лигу шампиона и ФИФА светски клупско првенство.

Управо на Олд Трафорду је „зарадио“ надимак Стена.

Голман идеалног тима је Едвин ван дер Сар. Холандски чувар мреже, иначе Видићев саиграч из Јунајтеда, три пута је проглашаван за најбољег.

Још двојица чланова задње линије такође долазе из Манчестер јунајтеда, о то су десни бек Гери Невил и дугогодишњи Видићем партнер у централном делу одбране Рио Фердинанд.

На левом беку је Ешли Кол, који је звездане тренутке доживео носећи дрес Арсенала, а касније је играо за Челси (сада за Рому).

На средини терена су неприкосновени задњи везни „тобџија“, Француз Петрик Вијера, и легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард, а испред њих тренутно најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо, као некадашња ведета Манчестер јунајтеда, и Рајан Гигс, Велшанин који је за „црвене ђаволе“ играо 24 године!

У шпицу овог тима су немилосрдни голгетери Арсенала и Њукасла, Тјери Анри и Алан Ширер.

Ето у каквом се друштву нашао Немања Видић.

(Курир)