Прочитај ми чланак

ИСКРЕНО ПИСМО ТИТОВОГ ПАРТИЗАНСКОГ КОМЕСАРА: Дражу смо заклали зубима!

0

Dedijer Draza
Српски комунисти ухватили су у клопку Дражу Михаиловића, вођу великосрпске буржоазије и заклали га зубима – написао је Владимир Дедијер у свом писму Петру Стамболићу.

Академик, публициста, учесник народноослободилачке борбе и један од оданих сарадника Јосипа Броза Тита Владимир Дедијер упутио је писмо народном хероју Југославије и председнику Председништва СФРЈ писмо у коме износи многе тврдње, па и ону до сада скривену да су вођу четничког покрета Драгољуба Дражу Михаиловића партизани “заклали зубима”.

27. априла 1987. године познати функционер комунистичке југославије Владимир Дедијер писао је свом “другу” Петру Стамболићу, а ова преписка до сада била је скривана далеко од очију јавности.

У писму драгом Пери, како Дедијер ословљава Стамболића наводе се многе ствари које су до сада биле добро чуване под ознаком “државна тајна”, а међу њима је и тврдња Титовог потпуковника у резерви да су партизани “зубима заклали Дражу Михаиловића”.

Дедијер је у овом писму отворио душу свом ратном саборцу Петру Стамболићу, с којим је заједно ратовао и којег позива да објави мемоаре, јер оно што он зна то сви грађани Југославије морају сазнати.

– Српски комунисти ухватили су у клопку Дражу Михаиловића, вођу великосрпске буржоазије и заклали га зубима – пише Дедијер.

(Telegraf.rs)