Прочитај ми чланак

ВУЧИЋУ ПРЕТИ „Црна рука“ из Аустрије, покренута истрага

0

crna ruka fejsbuk

Смрт Вучићу. Слобода Србији. Ја контролишем све људе који сада држе Вучића на нишану – претња је коју је у понедељак увече на свом фејсбук профилу објавио извесни „Горан Владе Керкез“. Министарство унутрашњих послова Аустрије потврдило је да је покренуло истрагу поводом претњи смрћу премијеру Србије.

Он је навео да је позив на убиство цитат тајне организације „Црна рука Србије“.

„Горан Владе Керкез“ претње је објавио у коментарима „рата“, који се на ФБ води од хапшења Радомира Почуче у Украјини. У „рату“ су присталице Почуче и оних који подржавају Дејана Берића, српског добровољца који га је ухапсио. „Горан Владе Керкез“, који је стао на страну ухапшеног проруског добровољца, оптужио је премијера да се „преко БИА осветио Почучи“. Затим је објавио претећу поруку.

– Ликвидација овог велеиздајника је крајњи циљ. Смрт Вучићу. Слобода Србији – објавио је „Горан Владе Керкез“.

Потом следе коментари у којима га остали учесници „рата“ упозоравају да је претња премијеру озбиљно кривично дело, „Горан Владе Керкез“ одмах покушава да се „опере“ да би на крају изнервиран прозивкама потврдио да је вођа „Црне руке Србије“.

„Горан Владе Керкез“ прво тврди да је спорни цитат нашао на интернету, па га је објавио као упозорење премијеру.

– Не знам ко је ово писао и да знам, кунем се другом Титом да никога одати нећу – објавио је „Горан Владе Керкез“, наводећи у одбрану и свој датум рођења (8. август 1971, Бањалука) и адресу у Салцбургу у Аустрији, где месечно живи од 600 евра.

Одбрану наставља тврдњом и да је раније, преко ФБ, позивао да „Срби убију Тадића издајника“. На упозорење извесног Кимија да је претња убиством озбиљно кривично дело, „Горан Владе Керкез“ мења изјаву:

„Слушај, Кими, ај ти лепо назови полицију и јави им за овај пост! Моја адреса у Салцбургу је Иннсбруцкербундесстрассе 29/2 уколико неко жели да ме пријави полицији. Ја сам лично написао све горенаведено. Ја сам вођа ‘Црне руке Србије‘ и контролишем све људе који овога тренутка држе Вучица на нишану! Ја имам аустријски пасош и следећих дана идем за Босну. Они имају могућност одмах да ме ухапсе јер ми Срби нисмо терористи и нећемо се нигде крити. Све објављујемо јавно јер је нама истина једино оружје! Уколико ме аустријска полиција ликвидира, у року од неколико сати, српске патриоте у Србији извршиће одмазду и ликвидирати не само Вучића већ и више велеиздајника и саучесника.“

„Горан Владе Керкез“ и јуче је наставио објављивање постова на ФБ, али знатно смиренијим тоном. Позива Берића да с Почучом позове народ на протесте, а војску и полицију на државни удар. Око 15 сати, „Горан Владе Керкез“ скинуо је са свог ФБ профила статус с претњама премијеру, али је он остао као порука на ФБ страни Радомира Почуче.

(Блиц)