Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТ ТАКСИСТЕ: Давио ме “комуналац“, лаж је да сам ударио једног од њих

0

Dragan_660

Инцидент приликом интервенције комуналних полицајаца у понедељак ујутру на Видиковцу, на углу улица Патријарха Јоаникија и Пилота Михајла Петровића, потпуно другачије виђен је очима Драгана Кораћа (53), таксисте кога су комуналци затекли у прекршају. Уместо напада на службено лице, како предочавају надлежни из комуналне полиције, Кораћ тврди да је у овом случају он био жртва.

– Молио сам их да не пишу казну, као и сви људи што моле. Они су то одбили и сели у аутомобил да напишу пријаву. Револтиран, отворио сам врата и зграбио своја докумета, након чега сам сео у своје возило. У том тренутку на сувозачево место је ушао један од тројице комуналних полицајаца и почео да ме вређа, гурао ми је руке у џепове тражећи документа и онда је почео да ме дави – каже Драган Кораћ, возач „Ало“ таксија.

Приликом „рвања“ у такси возилу, комунални полицајац ставио му је лисице на леву руку. Од намере да му веже и другу руку, „комуналац“ је наводно одустао у тренутку када је Драган Кораћ повикао да је сломио руку.

– Како сам то узвикнуо, он се уплашио и изашао напоље – наставља Кораћ. – Уплашен за свој живот одјурио сам колима до најближе полицијске станице у Раковици, са све лисицама на руци. Убрзо је дошла и патрола „комуналаца“. Инспекторима су испричали како сам једног од њих три пута песницом ударио док сам отимао документа. То је лаж. Зар ја да нападнем тројицу полицајаца млађих по 20 година од мене?

ЗБОГ ПОВРЕДА ПРЕТИ ТУЖБОМ

Како би заштитио себе, Кораћ ће тужити комуналну полицију, а као доказе приложиће записник Хитне помоћи, која му је констатовала раздеротину на глави, повишен крвни притисак и ожиљке од лисица на руци.

– Признајем да сам им отео документа. Омео сам их у вршењу службе, али их нисам напао – закључује таксиста Драган Кораћ.

(Вечерње Новости)