Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Време је за устанак против Вучићеве власти

0

obradovic bosko
Говор Бошка Обрадовића, члана Старешинства Покрета Двери, на протесту против НАТО у Косовској Митровици 24. марта 2015.:

„Данас смо сви овде јер осећамо обавезу да изразимо своје поштовање према свим жртвама НАТО геноцида над српским народом који траје од бомбардовања Србије 1999. године. Наша је дужност историјско сећање на агресора и национално памћење свих пострадалих и свих хероја наше одбране.

Истовремено, данас смо овде да изразимо своје поштовање и према Вама, Србима Косова и Метохије, који храбро одолевате свим притисцима и не повлачите се са прве линије фронта коју браните већ пуних 16 година.

Наша је дужност да се данас осврнемо и на три велике трагедије српског народа које су се догодиле за ових последњих годину дана.

Три трагедије и две наде

Прва је у томе што је по први пут у својој историји, без обзира на све тешке околности, српски народ на изборима пре годину дана гласао за издају и издајнике.

Друга трагедија је што ти наши властодршци нису само прекршили Устав Србије потписивањем Бриселског споразума, већ директно саучествују у стварању независног Косова, заједно са шиптарским терористичким режимом у Приштини, ЕУ и НАТО. Дакле, нису у питању обични издајници, већ велеиздајници који са државног врха Србиједиректно помажу формирање друге шиптарске државе на Балкану и Велике Албаније.

И трећа наша национална трагедија, да будемо и самокритични, јесте у томе што су на прошлогодишње изборе све патриотске политичке снаге изашле одвојено и тако сви остали испод цензуса и омогућили да у садашњем сазиву Скупштине Србије нема нити једног патриотског народног посланика, нити једне политичке опције која се противи погубном путу Србије у ЕУ и НАТО. Дакле, својим погрешним чињењем и ми, српски родољуби, допринели смо да се зацари издаја и издајници у српском народу и држави, и ту поуку коначно треба извући, а данас је свакако право место и време за то.

У мору националних пораза који трају већ 25 година, у којима смо изгубили вековне српске територије, постали народ са највећим бројем избеглица у Европи, изгубили много од свога идентитета, војске, природних и привредних богатстава, постоје и две велике победе које дају наду.

Прва је Република Српска, српска држава у Босни и Херцеговини, простору на коме нам никада није било дозвољено да имамо своју државу. РС је створена у најтежем историјском времену, у коме нисмо имали нити једног савезника, и у коме смо били под санкцијама, бомбама и у грађанском рату у коме смо изгубили преко 30.000 живота који су уграђени у темеље РС. То је доказ да је могуће супротставити се, опстати и успети у најтежим историјским околностима.

Други доказ томе сте Ви, Срби са КиМ, који сте већ неколико пута својом борбом зауставили планирано брзо заокруживање независности Косова. Најпре, барикадама против преговора у Бриселу, затим бојкотом лажних шиптарских избора, и данас својим непристајањем на живот у шиптарској држави у коју Вас гура Влада Србије на челу са Александром Вучићем, али и непрестаним инсистирањем на формирању Патриотског блока против владајућег режима.

Ово је тужан и трагичан датум у српској историји, али и велики и значајан дан јер су се овде на Ваш позив сабрали представници свих патриотских политичких снага. Овде су на позив Скупштине АП КиМ дошле делегације Покрета Двери, ДСС, СРС, ССЈ и НСПМ, и сви заједно стојимо на овој бини против издајника и издаје. И то је најважнија порука са нашег данашњег протеста: наш главни задатак је заједнички, а то је рушење Вучићеве Владе у току 2015. године, издејствовање ванредних републичких избора и повратак родољубивих политичких снага у Скупштину Србије.

Наш коначни циљ мора да буде формирање патриотске Владе Србије, која ће се сабрати на оним идејним постулатима који су свима нама овде присутнима заједнички: прекид придруживања Србије ЕУ и НАТО, окретање евроазијским интеграцијама и војној и економској сарадњи са Русијом, и неодступна одбрана Косова и Метохије у саставу Србије.

На крају, као што сте нас данас овде позвали, и као што смо се сви овако братски одазвали и заједнички појавили, предлажем да нас исто тако позовете да направимо још један заједнички протест против Блерове и НАТО Владе у Србији – али у Београду, испред Немањине 11, где је епицентар издаје и издајника. Сигуран сам да позив Скупштине АП КиМ и Срба са Косова и Метохије нико не би одбио и да би то био почетак устанка против Вучићеве власти.

Како радили – тако нам и Бог помогао!”.

(Двери, Србин.инфо)