Прочитај ми чланак

СРБИН КОЈИ ЈЕ ДИГАО АЛБАНИЈУ НА НОГЕ: Није било човека на стадиону који ми није звиждао!

0

Caković oteo albansku zastavu0
Чак и кад се догодио онај прекид у Београду, нисам у Албанији имао проблем што сам Србин. Никад нико није покушао чак ни да ме провоцира на верској и националној основи, каже Вилсон Цаковић.

Вилсон Цаковић (24) дигао је Албанију на ноге! Голман Аполоније из Фиере је на мечу против Тиране реаговао како би и сваки други Србин – гостујућем навијачу, који је стао између њега и извођача пенала, отео је заставу „велике Албаније“ са паролом „Нема Албаније без Косова и Чамерије“.

АПОЛОНИЈА ОД ЈАНУАРА 2013.

Цаковић је по одласку из Звезде бранио за Сопот, па Балкан, а од 2012. је у иностранству.После сезоне у шведском АИК, а од јануара 2013. је у албанској Аполонији.

– Браним овде стандардно, био сам проглашен за најбољег голмана. Навикао сам се и на фудбал и на живот у Фиери, а уговором сам везан до децембра. Видећемо да ли ћу га и одрадити – оставио је дилему наш голман.

– Све сте видели на „јутјубу“, запалиле су се друштвене мреже – за „Новости“ прича Вилсон, који је искористио паузу и јуче боравио у Србији.

– Навијач Тиране је лагано прошетао једно 70 метара, раширио је заставу док су га полицајци мирно гледали. Ја сам само реаговао на провокацију, хтео сам да се он што пре склони и да се меч настави. Тек сам после видео о каквој се застави ради и јасно је било да је он дошао да провоцира и мене и моју двојицу саиграча из Србије: Ђорђа Ђорђевића и Марка Рајковића.

Уследила је реакција албанских играча. И противнички играчи и саиграчи су скочили на њега, ипак није дошло до физичког обрачуна.

– Ваљда није било човека на стадиону који ми није звиждао, зато ме је тренер одмах извео из игре како би се ситуација смирила. Цела тензија се завршила у том 25. минуту, причао сам после и са албанским новинарима. И њима сам рекао да бих поново учинио исто, али и да српски играчу сличној ситуацији не би напао албанског фудбалера.

До меча са Тираном никад није имао ни најмањи проблем у Албанији, тврди некадашњи голман Црвене звезде и кадетски репрезентативац Србије.

– Чак и кад се догодио онај прекид у Београду, нисам у Албанијиимао проблем што сам Србин. Никад нико није покушао чак ни да ме провоцира на верској и националној основи. Све до овог викенда. Како ће од сада бити заиста не могу да тврдим, све се надам да ово неће утицати на моју даљу каријеру у Аполонији – у ишчекивању је Цаковић, који се већ сутра враћа у клуб.

(Вечерње новости)