Прочитај ми чланак

УЗБУНА! Сумњиви пакети испред Владе Србије; полиција легитимише људе на улици

0
sumnjivi-paketi-ispred-vlade-srbije 5ras-foto-oliver-bunic

Фото: Оливер Бунић

Из МУП-а су за „Блиц“ потврдили да је једна кутија пронађена јутрос око 7.30 испред зграде Владе, код улаза из улице Кнеза Милоша. Други пакет, сазнајемо, нађен је испред Министарства културе у Влајковићевој улици.

Након изврђеног прегледа, утврђено је да пакет нађен испред Владе није бомба, сазнаје „Блиц“.

Према нашим информацијама, друга кутија пронађена је испред Министарства културе у Влајковићевој улици.

Полиција се налази на лицу места и врши преглед садржаја сумњивог пакета.

Раније јутрос је ТВ Пинк јавила да је пронађено више сумњивих пакета непознате садржине испред зграде Владе Србије, министарстава и зграде Народне банке Србије. Пакети су наводно нађени код бројева 17 и 22.
Кутија испред министарства културе

У МУП-у ниси могли да потврде информацију да су још две кутије остављене испред Народне банке Србије и зграде у Немањиној 22 где се налази више министарстава.

Како је јавила телевизија Пинк, у кутији је био животињски измет, што у Министарству унутрашњих послова нису могли да потврде.

ТВ Пинк је раније јавио да је по откривању пакета алармирана полиција која је блокирала Немањину улицу. Полиција је одмах позвала Контрадиверзиону јединицу МУП Србије, која је прегледала сумњиве пакете.

Око 8.30 сати полиција је завршила контрадиверзиони преглед три сумњива пакета остављена испред важних државних институција и утврдила да нема никакве опасности.

Полицијске патроле строго су надзирале локацију и легитимисале све оне који им се учине сумњиви, јавила је јутрос ТВ Пинк.

(Блиц.рс, ТВ Пинк)