Прочитај ми чланак

Реконструкција или опструкција

0

vlada srbije rekonstrukcija

Све интензивније приче о још једној, ко зна којојо по реду реконструкцији Владе, говоре о најмање две ствари. Прва ствар је, да се агонија државе Србије и мрцварење њених грађана убрзава. Друга ствар је да ова Влада, без обзира колика већина иза ње стоји, неће још дуго трајати.

Тачно је да је  Влада у потпуности посвећена европском путу  како тврди њен премијер, тачно је и да Влада испуњава све обавезе у процесу придруживања ЕУ, тачно је и  да Влада не пита за цену своје европске илузије, али је тачно и то  да  ни једна илузија није вечна. Када напокон стигне отрежњење, прво нестаје илузија а потом и њени носиоци. Влада се  понаша као да је опозиција сама себи а то понашање  најбоље се може описати слоганом који  се виђа на нашим фудбалским  стадионима: »Студент није запалио жито»

Владин слоган је: Ми нисмо ништа криви, све су упропастили они пре нас а криви су и ови што нас нападају јер од њих не можемо да  радимо. «Највећи успех» Владе,  представља повремено присуство шефа делегације ЕУ Мајкла Девенпорта  на њеним  седницама, као  и чињеница да јој је главни саветник по злу познати Тони Блер.  Ако се само површно погледају стварни резултати Владе,  онда се наводници  који се односе на највећи успех слободно могу изоставити.

Поменути Девенпорт је пре неколико дана јасно саопштио српској јавности да Устав државе Србије мора да се мења и тако показао ко је  стварни премијер.  Што се тиче Тонија Блера, он је човек кога ни у  рођеној земљи нико не цени, али у овој Влади  преставља неоспорни ауторитет, од чијих «мудрих савета» зависи судбина државе и народа. Сигурно је да док смо на европском путу, о освему ће одлучивати Мајкл Девенпорт,  Тони Блер или неки други западни прокуратори а Србија ће и даље бити  класична колонија.  

Ова влада заснована је на сопственом незнању а  грађане држи у покорности, медијским манипулацијама,  комуналним   дуговима и платом која је примерена робовима. У Влади седи грабежљива елита која просперитет друштва подређује својим ускогрудим циљевима. Наш БДП , је на нивоу од 40% БДП-а у односу  на време од пре четврт века,  док је задуживање веће него икада у историји Србије. Историја још није забележила оздрављење економије путем колективног кажњавања свог становништва кроз смањивања плата и пензија. Наши славни преци сигурно се нису борили за овакву Србију.

Иако ће у наредном периоду главна медијска пажња бити усмерена на још једну  реконструкцију Владе, главно питање није у томе шта ће бити са реконструкцијом,   главно питање  је, шта ће бити са Србијом. Ова Влада је потрошила  свој главни капитал, манипулисање народом. Зато је  тотална пропаст Србије под Вучићевим режимом, само питање времена.

Али ипак не треба очајавати, Србија је једна велика тајна како рече једна наша песникиња. Србија има још паметних, поштених и храбрих људи. Војислав Шешељ је опет са нама. Ништа није изгубљено, док није изгубљено све! (К. Малапарте).

Никола Савић, председник нишавског окружног одбора Српске радикалне странке

(Србин.инфо)