Прочитај ми чланак

ВЛАСТ У СТРАХУ: МУП снима скуп Двери

0

platak-protesta-protiv-vlade-srbije-2015-2

Припадници Министарства унутрашњих послова сутра ће снимати и фотографисати јавни скуп Покрета Двери, најављено је из МУП-а.

Како се додаје, МУП ће снимати окупљање испред зграде Владе Србије и шетњу до зграде РТС-а које организује тај покрет.

(Танјуг)

Полиција упада по кућама, узнемирава и застрашује грађане да не дођу на протест против НАТО- Владе

Поручујемо режиму да ће им се овакве методе притисака обити о главу и да су потпуно контрапродуктивне. Ако неко мисли да ће на овај начин спречити људе да дођу на протест, тај се грдно преварио.

Покрет Двери упозорава српску јавност да је ових дана, а поводом народног протеста који Двери организују 21. марта испред Владе Србије, покренута полицијска акција усмерена према члановима руковдоства покрета и њиховим породицама. Узнемиравања телефоном, позиви на информативне разговоре у локалне полицијске станице као и ноћне посете по кућама су само део репертоара застрашивања који се користи.

Полиција се распитује и тражи информације о бројном стању и именима људи из унутрашњости који долазе у Београд. Према информацијама које тренутно располажемо ова пракса се интензивирала у последња 24 часа. Посебно су на удару чланови руководства Покрета, као и повереништва у Лесковцу, Нишу, Власотинцу, Медвеђи и целом југу.

Поручујемо режиму да ће им се овакве методе притисака обити о главу и да су потпуно контрапродуктивне. Ако неко мисли да ће на овај начин спречити људе да дођу на протест, тај се грдно преварио. Много људи нам се јавило и потврдило да ће управо због оваквих безобразлука из ината доћи у суботу на протест против Блерове владе, иако то нису раније планирали.

Видимо се на протесту испред Владе у што већем броју!

Инфо служба Двери