Прочитај ми чланак

„Врањско вече“ у Београду

0
crkva u Vranju

Црква у Врању, фото: град Врање

У организацији Града Врања и Удружења Врањанаца ,,Жуто цвеће“ у Београду ће у суботу 21. марта у Дому Војске Србије бити одржано ,,Врањско вече“.

Припреме су обављене и како је предвиђено у 19 сати група ,,Вед“ одржаће концерт. Сат касније планиран је музички и сценски наступ уметника из Врања. Наступиће Чеда Марковић, Бранимир Стошић Каце, Ивана Тасић, Драган Станковић, бенд ,,Уно моменто“, оркестар Ненада Младеновића и фолклорни ансамбл.

Дан раније односно у петак 20. марта у 18 сати биће отворена изложба познатог врањског сликара Мите Ристића у Галерији Акедемије уметности. У фоајеу Народног позоришта у Београду биће представљена врањска градска песма као заштићено нематеријално културно наслеђе. Говориће Мирјана Дробац, етномуизиколог, музички уредник у Радио Београду и Горан Арсић из групе ,,Вед“. Том приликом врањске градске песме извешће Ивана Тасић и Бранимир Стошић Каце у пратњи Владе Пановића. У 20 сати и 30 минута глумци позоришта ,,Бора Станковић“ извешће представу ,,Ташана“ у Народном позоришту у Београду. Представа у режији Љиљане Ивановић биће изведена на сени Раша Плаовић.

град Врање