Прочитај ми чланак

РУСИЈА: Не радимо ништа што НАТО већ није радио у Југославији

0

Aleksandar Gruško. jpg
Северноаталански савез има дугу историју „хибридних операција“, изјавио је стални представник Русије у НАТО-у Александар Грушко, наводећи као пример бившу Југославију.

„Свака држава или организација може да учи из искуства Алијансе“, рекао је Грушко поводом честих оптужби да Русија води неку врсту „хибридног рата“ у Украјини користећи методе које нису војне природе.

„Били смо сведоци врло добро познатих знакова војних уцена, тајних интервенција, снабдевања оружјем и одбрамбеним системима, дипломатског лицемерја, манипулације масовним медијима и експлицитног ширења дезинформација у бившој Југославији и Либији 2011“, изјавио је Грушко.

НАТО званичници обично користе управо ова средства хибридног рата када оптужују Русију да креира нову врсту војне операције и спроводи је у Украјини, наводи руска агенција Тасс.

Заменик генералног секретара НАТО и бивши амерички амабасадор у Русији Александар Вершбоу изјавио је у четвртак на конференцији о заједничкој спољној и безбедносној политици ЕУ у Летонији да је Русија за време Владимира Путина развила „нови облик хибридног ратовања“.

Вершбоу је рекао да је циљ руског председника да претвори Украјину у пропалу државу и сузбије и дискредитује алтернативне гласове у Русији, како би спречио руски „Мајдан“.

(Бета)