• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • НАПРЕДЊАЦИ У ХАОСУ: СНС организује контрамитинг, а присталице напредњака долазе на митинг опозиције!
Прочитај ми чланак

НАПРЕДЊАЦИ У ХАОСУ: СНС организује контрамитинг, а присталице напредњака долазе на митинг опозиције!

0

protesti Zajecar 2_n
Градски одбор ДСС  Зајечар издао саопштење поводом најаве СНС одбора Зајечар да ће истога дана када је опозиција заказала Протест, 09.03.2015.г. организовати скуп на Градском тргу у 15,00 сати као подршка Градској власти у борби против Бошка Ничића.

У саопштењу градски одбор ДСС Зајечар оштро осуђује овакву одлуку Српске Напредне странке одбора у Зајечару и сматра да је иста усмерена на изазивање нереда и стварања повећаног ризика окупљања како би ПУ Зајечар забранила одржавање протеста.

Такође, ДСС сматра да све чињенице указују на то да је оваква одлука директива која је дошла од челника града, градоначелника и председника Скупштине,  обзиром да су данас радници Јавних предузећа поставили градску бину на којој ће наводно свирати демо бенд Меда, Вук и Сандокан и демо група ДЗОО обе из Пожаревца; и додају да је покренут читав механизам позивања запослених радника у Градској управи и запослених у Јавним предузећима којима се прети на свакојаке начине да обавезно изађу у 15,00 сати на „Контра митинг“ са својим породицама и читавом фамилијом очигледно је да се спрема сценарио о каквом је напред било речи.

Иначе,Сандини демокрети истичу да имају информације да ће бити подељени откази за све оне људе који се сликају са организаторима скупа.

„Овакав потез СНС одбора у Зајечару и Градске власти представља очајнички потез да се спречи најављени опозициони протест у Зајечару који је уредно пријављен дана 23.02.2015.г. као културно-забавна манифестација са културним, забавним и етичким садржајем, а којег полицијска управа није забранила. Три дана након ове пријаве, 26.02.2015.г. Градска управа пријављује скуп за 09.03.2015.г. покушавајући тиме да понови сценарио који је Слободан Милошевић својевремено правио – митинг и контра митинг.

 

Данас, око 12,00 сати СНС Зајечар објављује саопштење у којем позива грађане да изађу на Градски трг 09.03.2015.г. у 15,00 сати и дају подршку Градској власти у борби против Бошка Ничића. Овај скуп СНС-а није пријављен тако да се у Зајечару више не зна ни ко пије ни ко плаћа”, даље се наводи у саопштењу ДСС Зајелчара.

„Лоше потезе градске власти али и одбора СНС-а Зајечар препознају и њихови чланови, а изјава једног таквог члана написана на његовом фб профилу гласи:

„Могу да позову њих 50 који зависе од њих, али СНС у Зајечру не постоји, и неће постојати јер неће бити избора за градски одбор док се не уклоне одговорни из власти. И нико од чланова неће да се одазове на њихов позив јер им ништа нису помогли, ни у ком погледу“.

Иначе, група грађана, чланова и сипатизера СНС-а званично је приступила протестима пре два дана саопштивши да ће доћи и позвати њихове људе на заказани протест.

Очигледно је да у последњим трзајима покушавају да направе пометњу, да збуне грађане и изазову нереде како би нас, учеснике протеста, проглсили хулиганима и разбојницима.

ДСС Зајечар као одбор који је од првог организованог протеста учествовао у овој тешкој борби за наш град овом приликом жели да позове све људе добре воље, поштене, храбре и часне, да добровољно и слободно дођу 09.03.2015.г. у 17,30 сати на Градски трг и „Бране Зајечар – мој град“, закључује се у саопштењу ДСС Зајечара којег потписује њихов председник Главног одбора Марина Милић.

(Србин.инфо,  ДСС Зајечар)