Прочитај ми чланак

Јадранка Јоксимовић: Србија поштује територијални интегритет и суверенитет Украјине

0

jadranka-joksimovic-1

БЕОГРАД – Министарка без портфеља, задужена у Влади Србије за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић рекла је данас у разговору са отправницом послова Амбасаде Украјине, Јевгенијом Филипенко да Србија поштује територијални интегритет и суверенитет Украјине.

Јоксимовић је додала да ће Србија настојати да се, као председавајућа ОЕБС, афирмише као поуздан партнер који ће, колико може, допринети решавању питања од значаја за стабилност и безбедност европског простора, саопштила је Влада.

Филипенко је нагласила да Украјина брани принципе међународног права и да није признала једнострано проглашење независности Косова, као и да поздравља напоре Србије у председавању ОЕБС-ом.

Јадранка Јоксимовић је истакла да су реформе које предузима Влада Србије кључне за остваривање стратешког циља земље на путу ка ЕУ, нагласивши значај регионалне сарадње.

Филипенко је је истакла да је Украјина заинтересована за сарадњу и размену искустава у области европских интеграција, и пожелела успех Србији на том путу.

(Бета)