Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Погледајте где су нас Срби дочекали! У Краљеву је време стало пре 50 година!

0

kraljevo- srbija hrvatska tenis

Зашто се спортски догађај за који влада велико интересовање не игра у Београду који има модерну дворану од 20.000 места за седење, него у градићу за који је мало ко чуо. То ни данас никоме није јасно, наводе хрватски медији.

Поједини хрватски медији огорчени су одлуком да се меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске игра у Краљеву.

Портал спортски.нет.хр доноси чланак о Краљеву и наводи да су сви били изненађењи одлуком ТСС да домаћинство додели овом граду.

„Зашто се спортски догађај за који влада велико интересовање не игра у Београду који има модерну дворану од 20.000 места за седење, него у градићу за који је мало ко чуо. То ни данас никоме није јасно“, наводи овај сајт.

Меч између Србије и Хрватске биће одигран од петка до недеље.

„Судећи према фотографијама, чини се да је тамо време стало негде у 70-тим или 80-тим годинама прошлог века. На улицама преовладавају југићи, зидови су пуни плаката који су тамо изгледа годинама, а улицама шетају пси луталице… Срби су ипак одлучили да баш тамо одиграју меч са Хрватском чиме су изазвали праву еуфорију у граду. Дворана је била пуна и током тренинга, а улазнице су брзо разграбљене. У продаји је било мало улазница, а остале су дељене и по бабу и по стричевима што је наљутило и Новака Ђоковића“, наводи овај сајт.

Дуел између Србије и Хрватске од 13 сати отвориће најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Мате Делић. После њих на терен ће изаћи Виктор Троицки и талентовани Борна Ћорић, док је у суботу од 14 сати на програму дубл меч између Ненада Зимоњица и Виктора Троицког против Франка Шкугора и Марина Драгање.

У недељу, последњег дана меча од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

(Kurir)