• Почетна
  • СВЕТ
  • ПОТВРЂЕН ПРВИ СМРТНИ СЛУЧАЈ КОД ЉУДИ проузрокован употребом ГМО хране
Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕН ПРВИ СМРТНИ СЛУЧАЈ КОД ЉУДИ проузрокован употребом ГМО хране

0

gmo lekari x427
Лекари из Болнице Карлос III потврдили су на конференцији за штампу (18. 01. 2015), први смртни случај код људи проузрокован употребом ГМО хране. Хуан Педро Рамос умро је због анафилактичког шока, проузрокованог конзумирањем нове сорте парадајза који је садржао уграђене рибље гене, што је довело до нагле смртоносне алергијске реакције.

03. 03. 2015. пише Барбара Џонсон (Barbara Johnson) worldnewsdailyreport, ФБР превод Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

Ово изненађујуће обавештење издато је након извршене аутопсије 31-годишњег Шпанца који је умро у Мадридској болници, почетком јануара. Нагло погоршање здравља овог младог човека је наступило након нагле алергијске реакције, а сви лекови којима су покушали да смање алергију нису се показали ефикасним. Тим стручњака тврди да су били у стању да утврде да је ГМО парадајз, који је жртва ручала, био разлог појаве алергијске реакције која је проузроковала смрт.

Господин Рамос је радио као службеник у складишту у Мадриду, 7. јануара се осетио лоше, непосредно након ручка. Бројни симптоми су се појавили укључујући снажан свраб, наглу појаву отока у грлу, и нагли велики пад крвног притиска. Он је знао да је алергичан, и сам је себи дао инјекцију епинефрина, али његово здравље је постајало све лошије.

Сарадници су младића брзо превезли до болнице, али медицинско особље није било у стању да утврди узрок његове алергијске реакције, и ниједан од уобичајених третмана и лекова за алергију није помагао. Господин Рамос је умро само један сат након пријема у болницу.

mladic umro od gmo

Млади човек је изгледао срећан и здрав, када је његов цимер направио ову фотографију, само 24 часа пре него је умро.

Медицинско истраживање и форензички експерти у Болници Карлос III извршили су велики број тестова, анализа, пре него су могли да са сигурношћу одреде шта је изазвало смрт Господина Рамоса, због алергијске реакције на морске плодове, посебно јер је он пре смрти, само ручао сендвич са сланином, зеленом салатом и парадајзом и попио дијеталну колу.

Били су изненађени када су открили да је парадајз који је он појео, садржао не само алергене повезане са морском рибом, већ и неке гене отпорне на антибиотике, који су спречили бела крвна зрнца у крви господина Рамоса да му спасу живот.

“У почетку смо мислили да је дошло до неког загађења његове хране, рибом или морским плодовима, током припреме сендвича” – објаснио је др Рафаел Перез-Сантамарина.

“Тек када смо анализирали парадајз, утврдили смо да садржи неке алергене који се обично налазе у морским плодовима. Урадили смо многе друге анализе и показало се да је баш парадајз био извор алергена који су убили господина Рамоса.”

Многи експерименти са ГМО (генетски модификованим организмима), изазвали су језиве туморе и смрт лабораторијских пацова, и других лабораторијских животиња, али већина ГМО производа на тржишту је сматрана безопасним по људе.

Смрт господина Рамоса, је прва званично потврђена смрт човека, изазвана исхраном генетски модификованом храном (ГМО). Ово је противуречно многим студијама о ГМО у којима је закључено да су плодови добијени генетским инжињерингом а који се тренутно налазе на тржишту, потпуно безбедни за људску исхрану.

brazilski-orahТим научника са Универзитета у Небраски (САД) су предвидели ове проблеме још 1996 године, када су утврдили, да је протеин из Бразилског ораха (Bertholletia excelsa), чији гени су убачени, у генетски модификовану соју, да би се поправио њен квалитет (повећање количине селена у плодовима соје), изазивао алергијску реакцију код људи који су били алергични на Бразилски орах.

Међутим, већина научника је овај проблем одбацила, као практично немогућ, јер се могао лако превазићи правилним тестирањем сигурности хране. Убацивање гена Бразилског ораха у соју, је одбачено током развитка ГМО соје, али изгледа да ГМО промењени парадајз, који је изазвао смрт господина Рамоса, није био подвргнут потребним тестовима, и потенцијалном смртоносном ризику овог плода, није утврђен пре него што је парадајз доспео, на тржиште.

Шпански министар здравља, за социјалну политику и једнакост, наредио је да се парадајз који потиче из Португалије, а којим је младић инфициран, буде одмах повучен са тржишта, из продавница, због безбедносних разлога. Више од 7.000 тона парадајза биће конфискована од стране инспектора министарства и службеника за јавно здравље.

Министарство је издало јавно саопштење о смрти господина Рамоса, изјавивши саучешће његовој породици, додајући да “ће одмах захтевати даље истраживање овог проблема да би се утврдило да ли и други ГМО продукти на европском тржишту могу да представљају ризик по Шпански народ”.

УПУТНИЦЕ:

http://www.foodsmatter.com/allergy_intolerance/miscellaneous/articles/gm_soya_allergy.html

http://www.onlyfoods.net/brazil-nut.html

(facebookreporter.org)