Прочитај ми чланак

ОСТАЛА САМО МАКЕТА: Од обећања нема ништа, Београд на води поново одложен (ТИШИНА ТАМО)

0

PREDSTAVLJEN PROJEKAT "BEOGRAD NA VODI"

БЕОГРАД – Транспарентност Србија тврди да је рок за почетак изградње пројекта Београд на води поново одложен, а да „најаве нових рокова нису праћене образложењем зашто претходна обећања нису испуњена“.

У саопштењу Транспарентности се оцењује да је Београђанима и другим грађанима Србије битно да чују када ће почети изградња Београда на води, али да је још битније да знају под којим условима ће то бити учињено и уз каква улагања и пословне ризике које ће преузети држава.

Та организација је у саопштењу упитала због чега није потписан најављени уговор са инвеститором из УАЕ о јавно-приватном партнерству, а тврде и да нема информација која би указивала на то да је било какав уговор потписан.

Јавност, тврде у Транспарентности, „има право да зна и у чему је проблем“ са Београдом на води, односно да ли су то искључиво нерешени имовинско-правни односи и обављање припремних радова на рашчишћавању терена или постоје спорна питања у преговарању са инвеститором.

У саопштењу се поново критикује што је, како сматрају у тој организацији, процес реализације пројекта нетранспарентан и „што неће бити надметања у отвореном тендерском поступку, са прецизно дефинисаним условима и критеријумима да се дође до
економски најповољније понуде“.

Тврди се и да је пројекту дат велики политички утицај.

Извор: Тањуг