• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Мишљење
  • ОБИЧАН СЕЉАК: Вучићу ти си правник, не заборави чија је земља, његова је и држава, пази шта радиш
Прочитај ми чланак

ОБИЧАН СЕЉАК: Вучићу ти си правник, не заборави чија је земља, његова је и држава, пази шта радиш

0

vucic seik-seljak-
ВУЧИЋ ЈЕ ПРОШЛОСТ САМО ШТО ОН ТО ЈОШ НЕ ВИДИ

Jа, обичан сељак,  у дилеми сам: коме је у ствари Вучић ближи – да ли Радоју Домановићу односно „вођи“ или пак Лази Лазаревићу. После потеза које вуче и изјава које даје просудите сами.

У свом ауторском тексту за Блиц премијер Вучић пише да он и његова влада немају подршку најелитнијег дела друштва и да они морају да сањају сами. Због тога он и не види да је прошлост, зато што сања. Треба да се пробуди и да види шта ради. Вучић и његови послушници су већ стигли у будућност. Они већ лепо живе, али на грбачи овог напаћеног народа и не треба да чекају будућност, она им је већ стигла. Најелитнији део друштва је будан и не жели да сања будућност већ да је ствара. Са оваквом владом будућност може само да се раствара.

У влади имамо керамичаре који су ту ни криви ни дужни. Треба некуд да воде свој ресор, међутим, неко им је украо компас, па не знају у ком смеру да усмере брод.

Сваком својом изјавом Вучић себе демантује; то видимо чак и ми обични сељаци. Како то види интелигенција, не смем ни да замислим.

Вучић каже да они желе да раде. Па када је тако због чега отпушта толико радника. Због чега жели да прода Телеком као успешну фирму. Добар домаћин у селу се познаје по томе што купује оно што је добро, а оно што је лоше поправља да буде добро и ниједан ресурс непродаје. Неће сељак да прода њиву ни за живу главу, то раде само лоши домаћини и Вучићи. Како се то бори за радна места када тврди да половину из Телекома треба отпустити?

Да ли је то искрена борба за радна места?

Зашто из Телекома не отпусти његове пулене; из управног и надзорног одбора као и нестручне кадрове које је он поставио, па да Телеком процвета.

Да ли је напредак Србије када се прода Телеком, отпуштају радници, препусти странцима економски ресурс Србије и још приде да ти војска зависи од странаца у комуникацијама? Да ли треба странац да ослушкује војску шта ради и да војсци искључује телефоне.

У најави је и продаја ЕПС-а под изговором да имамо најјефтинију струју у региону бар тридесет пута. Човек стварно спава дубоким сном. Уз ЕПС иду и рудници, термоелектране, хидроцентрале.

RASPRODAJA ZEMLjE Još jedan tajni ugovor vlade Srbije sa Arapima seik i vucic

СРБИЈА ИДЕ НА ДОБОШ, ПРОБУДИТЕ СЕ!

Премијер Србије је толико дубоко утонуо у сањање да се то зове хибернација. Нема ниједног српског непријатеља коме се није поклонио. Да ли је он у истом послу са нашим непријатељима?

Трчи у Загреб код госпође која би да отима Војводину. Изједначава господина Путина са расистом Тонијем Блером. Каже, заједно са госпођицом Михајловић да нас Тони Блер не кошта ништа. Сама изјава 1999. да смо варвари је довољна за нормалног државника да га прогласи персоном нон-грата за сва времена.

Треба Вучића пробудити и да погледа кроз прозор зграде Владе и да са друге стране улице види колико нас кошта пријатељ Тони Блер. Бомбардовањем Србије нас је Вучићев пријатељ толико уништио да када би премијер искрено градио морао би да живи још сто живота и не би могао да поправи изгубљено. Чак и да је  Тонију боравак платио пријатељ „Зајеб“ опет би га прави државник хапсио чим крочи на тло Србије.

Против корупције се бори, а корупција у пуном замаху. У Сенти њихов миљеник три године не плаћа закуп државне земље и то за велике површине и нико му ништа не може. Само каже да је Вучићев човек и сви се разбеже, а он и даље обрађује исте парцеле. И џабе се буне обични сељаци. Они певају „не може нам нико ништа, јачи смо од судбине!“.

Шта ради градоначелник Београда у управном одбору „ЕР Србије“. Да ли му је мала плата па треба да допуни кућни буџет?

И ми обичних сељаци видимимо колико Вучић има својих “способних“ кадрова на дуплим функцијама. Због њихових дуплих и тродуплих функција Србија дупло, а можда и тродупло брже пропада.

У пољопривреди је отпуштено више од 63.000 радника. Све то помножите са четри и гледајте колико људи је остало без средстава за живот. Тајкуни му наручују нове Законе и Уредбе баш како треба да сељаку отпадну леђа. Колико кошта сељака, а колико државу то што је у управном одбору НИС-а бивши министар.

Реституција намерно касни, а имовина која је предмет реституције се у бесцење продаје или боље рећи предаје финансијерима Напредне странке и њега лично. Ти финансијери не финансирају њега, његовог бату и странку од својих пара, већ од пара које опљачкају од државе.

Тајкуни су постали власници буџета узимају и повољне кредите наводно намењене за развој мали и средњих привредника. Гаранција у банци је реч политичара, а онда се чудимо како пропадају банке и неки фондови. То ће све „озбиљна држава“ да надокнади о трошку пореских обвезника.

Већ 2017. године странци ће моћи легално да купују српске оранице, а обични сељаци ће бити немоћни пред законом. 

Вучићу ти си правник,  не заборави чија је земља, његова је и држава, пази шта радиш.

Да постоји добра воља, да Србија крене напред, по хитном поступку би се завршила реституција. Озбиљна држава никоме не продаје земљу, а поготово не странцима. Преосталу државну зељу треба дати у закуп, али највише на 40 година – колико је пољопривредницима радни век –  а не тајкунима и то максимално до сто хектара.

Када закупац одустаје од оранице обавезно ораницу мора вратити држави. Треба увести и земљишни максимум и ограничити давања свим корисницима, а не само сељацима. Тајкуни из буџета не узимају лопатама новац већ оним великим утоваривачима. У темеље ове државе је уграђена крв радника и сељака, а не тајкуна, па зато треба искрено помоћи малим и средњим привредницима. Такође, озбиљна држава њих штити их на разне начине од нелојалне конкуренције из иностранства.

Наши руководиоци увек раде наопако, као да их је бирао народ Европске уније и то у борби против нас. Нико није градио туђу кућу, па ни странци неће нама. ИПАРД фондови у 2016. години ће одшкринути врата нашим пољопривредницима, али ће они моћи да уз помоћ тих фондова да купују само стране производе.

oranice zito 0.si

ОНИ ШТИТЕ СВОЈУ ПРОИЗВОДЊУ !!! НЕ УНИШТАВАЈУ ЈЕ!!!

Помозите ИМТ-у и ИМР-у да оживе производњу. Држава је њих довела у овакву ситуацију, а не они државу. Ако то урадите имаћете вишеструку корист и неће те зависити од странаца. Људи из тих фирми вам нуде квалитетна решења; прихватите их немојте да ту шансу дајете странцима.

Болесно је када се „фалите“ колико је држава дала странцу да са мојим парама направи фабрику у којој ћу му ја радити такорећи бесплатно. Обични сељаци имају пуно решења, али их нико не слуша. Ми бисмо да градимо, а ви бисте да рушите, то је разлика.

Немојте да једете канцерогени отпад који Вам нуде увозници сумњивог меса са Запада. Тај отпад оставља последице на друго и трће колено. То незаслужују ваша деца и унуци.

ВУЧИЋ ЈЕ ПРОШЛИСТ САМО ШТО ТО НЕ ВИДИ, ОН ЈОШ САЊА

ВОСТАНИ СЕРБИЈО, ДАВНО СИ ЗАСПАЛА, У МРАКУ ЛЕЖАЛА, САД СЕ ПРОБУДИ, СЕРБЉЕ РАЗБУДИ

(За Србин.инфо ОБИЧАН СРПСКИ СЕЉАК – име аутора познато редакцији)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.