Прочитај ми чланак

ДСС: Влада би морала да уважи мишљење успешних привредника – окренимо се Русији

0

DSS f d

Када би Србија имала Владу која уважава мишљење успешних пословних људи, уместо што их све проглашава тајкунима и криминалцима, она би своју државну и економску политику прилагодила интересима домаће привреде, омогућила и подстицала њен развој.

Одговорна Влада би извукла поуке из годишње анкете Прајсвотерхаус Куперса, чији су резултати објављени на 22. Бизнис форуму на Копaoнику, а по којима највећи број директора успешних, профитабилних српских фирми шансу за раст и развој виде у пословању са Русијом, а потом двема државама региона.

Овај резултат анкете представља јасну поруку српским властима да треба да преиспита своју политику у односу на Европску унију и да приступи редефинисању међусобних односа, јер наставак евроинтеграција и улазак у ЕУ подразумева промену политичких и економских односа са Руском Федерацијом и раскид Споразума о слободној трговини. Раскид овог Споразума са Русијом и захлађење политичких односа по захтеву ЕУ онемогућило би развој српских предузећа ширењем на огромно и сада за Србију отворено руско тржиште.

Проблем Србије је што има неодговорну, еврофанатичну, шарлатанску Владу, која не слуша ни саму себе, а још мање паметне савете који долазе са стране, од успешних привредника. Када би слушала макар саму себе водила би политику која уважава оно што је написано у њеним документима: да је Споразум о слободној трговини са Русијом „један од најважнијих адута које Србија има у привлачењу страних улагања у односу на друге земље, с обзиром да слободну трговину са Русијом, осим бивших совјетских република нема више ниједна земља на свету“.

(ДСС)