Прочитај ми чланак

Ђукановић: Црна Гора ће до краја године добити позив за чланство у НАТО

0

milo

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је да Црна Гора сигурно корача ка Европској унији и НАТО, а позив за НАТО ће, како каже, добити крајем ове године.

Он, међутим, није задовољан темпом развоја у Црној Гори која и даље заостаје за Европом и оцењује да се тај јаз може премостити паметним унапређењем пословног амбијента, коришћењем позитивних искустава и капитала.

Како је додао, Црној Гори су потребни реномирани страни пословни партнери.

„Нисам задовољан темпом развоја у Црној Гори, чашу увек гледам као полупразну. Стопа раста је недовољна, ми и даље заостајемо за Европом што је последица заостајања Балкана, али можемо рећи да смо на добром путу“, истакао је Ђукановић на скупу који је организовала Америчка привредна комора у Црној Гори под називом „Отворено с Премијером“.

По његовој оцени, незапосленост је најтежи социјални проблем којем је земља веома посвећена.

Премијер је говорио и о владавини права, као једном од кључних изазова, истакавши да њено потенцирање није императив који се намеће, већ унутрашња потреба.

Ђукановић је рекао и да нема економског развоја без развоја инфраструктуре, као и да се „упркос дугом суживоту на Балкану не познајемо довољно, па се зато морамо повезати а то се најбоље може реализовати помоћу инфраструктуре“.

Премијер је закључио да је Црна Гора атрактивна дестинација за инвестиције, али и да још доста тога треба да буде урађено у отклањању бизнис баријера.

Скуп је одржан поводом Извештаја Америчке привредне коморе у Црној Гори о пословном амбијенту у 2014. години, преноси подгорички портал ЦдМ.

(Танјуг)