Прочитај ми чланак

ДОКОН ПОП СПАСАВА НОВАКА: Ђоковић није први коме је Вучић помажући загорчао живот

0

vucic novak
Александар Вучић нашао је за сходно да од навијача брани Новака Ђоковића, коме је, када је као гледалац присуствовао кошарашком „вечитом дербију“ Партизана и Црвене звезде протеклог викенда, део публике упутио погрдне повике.

„Мени можете да говорите пе…, али немојте да вређате Новака Ђоковића“, поручио је у уторак председник Владе Србије онима који су Новаку звиждали и вређали га.

И то би можда могло да буде схваћено као Вучићева пожртвованост. Мелодраматична, пошто од повика са трибина још нико није умро па неће ни тренутно најбољи тенисер света, али пожртвованост. Само да није једне „ситнице“:

То што сада поручује да навијачи, ето, њега могу да вређају, Александар Вучић морао је јасно и гласно да поручи још октобра прошле године. Наиме, тада је један гледалац, Игор Микић, био приведен на информативни разговор у полицију због тога што је на фудбалској утакмици Србија – Албанија на сав глас, и то пред камерама РТС-а у чији је директан пренос ускочио, премијера „частио“ народским изразом за хомосексуалца.

Ако је неосетљив на прозивке навијача, каквим се данас представља, Вучић је још тада морао да то и каже, и тако обустави истражни поступак који је био покренут против Микића. Нарочито због чињенице да Микић никакво кривично нити прекршајно дело није ни починио, јер ниједан законски акт у Србији не третира именовање премијера хомосексуалцем. Према томе, привођење Игора Микића било је у ствари противзаконито, јер за то није било никаквог правног основа.

Ако баш хоће се истакне као заштитник грађана Србије, Вучићу би ваљало да у заштиту узме оне који су стварно угрожени. Као што је у октобру то био Микић, иначе избегло лице са Косова и Метохије. Или као што су већ 16 година Срби преостали на Косову и Метохији. А што се тиче Новака Ђоковића, њему Вучићева заштита тешко да је потребна. Тачније, оваква наводна „заштита“ може само да му одмогне.

Уосталом, не би Ђоковић био први коме је Вучић, све „помажући“ му наводно, у ствари загорчао живот.

(Редакцијски коментар Фонда стратешке културе)