Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ: Мени су најбоље рибе из Хрватске

0

novak-djokovic-atp-viktor-troicki-1328585176-118113

Најбољи тенисер света у интервјуу за комшијске медије исхвалио њихову музику, обалу, а посебно кулинарске специјалитете из Далмације.

Српски тенисер Новак Ђоковић признао је да је најбољу рибу јео у Хрватској и да је њихова обала најлепша на свету, напомињући да су родитељи његове мајке из Винковаца. Најбољи српски тенисер ово је причао новинарима из Загреба, а повод је, наравно, био предстојећи дуел у Дејвис купу (петак-недеља, Краљево).

– Увек сам се осећао пријатно у Хрватској, од првог тренутка, са три или четири године кад сам боравио у Дубровнику. Био сам и у Винковцима више пута да посетим родитеље моје мајке. Причамо мање-више исти језик. Морам да се похвалим да сам најбољу рибу јео у Хрватској и ви за мене имате најбољу обалу – изјавио је Новак Ђоковић.

Први рекет света рекао је и да на просторима бивше Југославије има доста великих спортиста који су остварили велике међународне успехе.

– Кад причамо о Хрватској, то су Горан Иванишевић, Јаница и Ивица Костелић, али и Никола Пилић. Има ту и фудбалера из БиХ, попут Едина Џека, из Србије Владе Дивац и многи други. Кошаркаши су вероватно остварили највећи међународни успех, ватерполисти су сјајни, и наши и хрватски. Наравно, у ту групу треба ставити и словеначку скијашицу Тину Мазе. Ако је нешто добро на простору бивше државе, то је онда спорт – каже он.

Новак Ђоковић је истакао да изузетно воли да слуша хрватску музику и да има неколико омиљених музичара.

– То су Оливер Драгојевић, Џибони, Каран. Имате доста квалитетних музичара, просто уживам у вашим мелодијама – закључио је Ђоковић за Нову ТВ.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДУЕЛЕ У КРАЉЕВУ

Српски тенисер са нестрпљењем очекује дуел са Хрватском у првом колу Дејвис купа.

– Узбуђен сам, дефинитивно је посебан осећај кад играте за своју земљу, поготово кад играте против Хрватске. То је дерби регије и такви дуели имају посебан значај. Играмо у Краљеву, ово ми је други пут у каријери да играм изван Београда, јединствена прилика. Биће мање публике, али ће бити приснија атмосфера – истакао је Ноле.

Карте завршиле код политичара

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је истрагом утврђено да је од укупно 3.228 комплета карата за прво коло Дејвис куп у Краљеву за слободну продају планирано 297 комплета.

– Продаји је намењено 2.428 комплета, 107 комплета је продато на благајни, а 190 ће бити пуштено на дан меча. Остатак од 2.131 комплета дат је физичким и правним лицима и појединцима. Највише комплета – 300 дато је „Електро-Србији Краљево“, начелнику Рашког округа 250 и градоначелнику Краљева 100 – казао је Стефановић.

Министар је казао да нема у овом тренутку податке о томе ко је купио, а коме су комплети карата додељени.

– То ће бити предмет даљег рада током истраге и да ли је у том смислу прекршен закон – закључио је Стефановић.

Према речима министра унутрашњих послова, Тениски савез Србије има право на 108 комплета карата, БМП Париба 104, репрезентација Србије 120, а ИТФ 52.

(Курир)