Прочитај ми чланак

ПОСТАО САМ БОЉИ СРБИН: Млади принц Карађорђевић, живи у Београду, воли кафане и Српкињу

0

580095_kafic-pablos280215ras-foto-petar-dimitrijevic-221_f
Радим и зарађујем јер не добијам новац само зато што сам принц. Волим народњаке, ромску музику, „Азру“ и ЕКВ, каже за „Блиц“ Александар III Карађорђевић, не вадећи „дрину“ из уста.

Заборавите све што сте мислили да знате о принчевима, јер се син престолонаследника Александра Карађорђевића, Александар III (33) не уклапа у тај шаблон. Он нема белог коња и не воли да истиче да његовим венама тече плава крв.

– Не живим живот принца. Не желим да људи знају за то, јер би ме онда осуђивали као да сам лик из цртаног филма! Обичан сам човек, имам добре и лоше дане, волим да радим и борим се с овим лудим светом. Бити принц је чудно. Људи очекују свакаква ср**а од вас – помирљиво слеже раменима син престолонаследника Александра II Карађорђевића и његове бивше супруге, принцезе од Бразила Марије да Глорије.

Александар је у Србију дошао прошле године у мају да би помогао угроженима у поплавама, а решио је да остане цео живот.

– Био сам на Сајму у Црвеном крсту. Планирао сам да останем две недеље, али сам се толико заљубио у људе и земљу да сам остао – каже Александар и признаје да се заљубио и у једну Српкињу.

– Моја девојка је Српкиња. И срећан сам што је имам поред себе. Због ње сам бољи човек и бољи Србин! – тврди принц.

Он се 15 година школовао у Сан Франциску, али како крв није вода, светско образовање није утицало на његову љубав према Србији и све што је аутентично за нашу замљу.

– У Београду од свих места највише волим кафане! Кафански сам човек. Пушим „дрину“ јер је јефтина и има добар укус. Понекад уживам у народњацима, а понекад одем на ромску музику. Али, „Азру“ и ЕКВ обожавам – узбуђено прича.

Толико воли ноћни живот да је у Београду отворио бар.

– То што сам принц ми не доноси плату. Морам да плаћам кирију и рачуне. Пошто сам дуго живео у Калифорнији и упознат сам с мексичком културом, решио сам да овде отворим текила-бар – каже Александар, а на питање како су Карађорђевићи реаговали на тај његов пословни потез, одговара:

– Били су забринути, али сада су ми највећа подршка!

(Блиц, Фото: Петар Димитријевић)