Прочитај ми чланак

КРАЉЕВО СЕ ДИГЛО НА НОГЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА: Полиција трага за картама

0
Фото: Г. Шљивић

Фото: Г. Шљивић

Утврдићемо да ли је било злоупотреба и кршења закона – каже министар Небојша Стефановић. Треба одмах да се истражи да ли неко купује карте и продаје их на црно – поручује Живојиновић.

Од 3.100 улазница у краљевачкој хали, на благајнама се нашло тек 107 комплета улазница, а у плану је да ове недеље буде пуштено још 150 комплета. И то је све чему „обични“ Краљевчани могу да се надају. Реч је о максимуму који је Тениски савез Србије могао да стави на располагање, због свих обавеза и правила Дејвис купа.

Међутим, истина је да је чак 30 одсто капацитета дворане по уговору са градом Краљевом отишло у руке локалних спонзора или чланова скупштине општине. ТСС је то урадио јер је општина сносила све трошкове изнајмљивања хале и боравка играча и делегација током трајања меча. Тих 1.000 улазница је, потом, подељено по приватним линијама, међу државне компаније у Краљеву, запослене по разним фирмама.

 

САМО БЕЗ ИНЦИДЕНАТА

Селектор Обрадовић је истакао и да је велика жеља свих у ТСС да се тенис популарише и ван Београда, због чега је Краљево и добило ту част да буде домаћин истинском тениском спектаклу.
– Сигуран сам да ћемо имати максималну подршку навијача, јер знам да Краљевчани воле спорт и да не штеде дланове и грла. Не очекујем никакве проблеме, верујем да ће све бити фер и коректно, јер и најмањи ексцес би штетио и нашим играчима. Навијање нама иде у прилог, а против ривала. Тако је свуда у свету, тако ће бити и овом приликом у Краљеву.

 

Полиција тренутно испитује да ли је дошло до злоупотребе, односно да ли су појединци препродавали улазнице по знатној већој цени од купљене, као што се увелико прича и сумња. Због тога је председник Тениског савеза Западне Србије Предраг Петронијевић, као одговорно лице за продају и расподелу карата, и приведен у понедељак на информативни разговор.

 

– У најкраћем могућем року биће обављене све истражне радње које треба да утврде да ли је у процесу продаје карата било злоупотреба и кршења закона – рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Са ситуацијом је упознат и Слободан Живојиновић, почасни председник ТСС, који је поручио да проблем са улазницама хитно треба истражити.

– Апсолутно то треба одмах да се истражи, ако неко купује карте и онда их продаје на црно. Мислим да је то срамно. Поготову што је идеја челних људи нашег савеза била да се овај важан сусрет одигра ван Београда, у неком другом граду, и да и нека друга публика види Нолета, Виктора, Зикија, и целу нашу репрезентацију.

Апсолутно поздрављам ту идеју, али заиста не знам шта сада стоји иза овог проблема. Не бих волео да видим, у овој тешкој економској ситуацији, поготову у Краљеву, да сада неко изађе и продаје карте по неким баснословним ценама. То није добро за тенис, то ни за кога није добро – рекао је Живојиновић за РСЕ.

Треба имати на уму да од укупног капацитета хале, осим тих 30 одсто за општину Краљево, 10 одсто иде на рачун ИТФ – добили су 400 улазница, које ће поделити својим партнерима, спонзорима, пријатељима, по слободној вољи. Још 400 улазница отишло је члановима Хрватског тениског Савеза, а пар стотина је подељено и домаћим спонзорима ТСС.

– Тениски Савез Србије је учинио све да се што више изађе у сусрет великом интересовању, па је продаја и дистрибуција карата одлуком УО поверена домаћину, с обзиром на чињеницу да ће велика већина гледалаца бити баш из Краљева и околине. Прошле недеље стављен је у продају један мањи део карата, а ове недеље ће бити пуштено још 450 карата (150 комплета), као што је и пракса код великих мечева, да се део карата пусти у недељи кад се меч одиграва, или на сам дан сусрета. Никаквих малверзација према нашим сазнањима није било, а овим путем позивамо органе унутрашњих послова да још једном изврше проверу и отклоне сумњу која се појавила – поручили су из ТСС.

Меч између Србије и Хрватске игра се од 6. до 8. марта.

У ЖИЧУ ПРЕ ТРЕНИНГА

Дејвис куп репрезентација Србије стигла је у Краљево, тачније, под надзором селектора Богдана Обрадовића прве тренинге у новој хали спортова крај Ибра одрадили су најпре Илија Бозољац и млади Предраг Крстин, потом и Виктор Троицки и Филип Крајиновић, док остали наши репрезентативци, Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић стижу до тренинга планираног за уторак.

– „Операција Хрватска“ је почела и то је у овом тренутку најважније. Задовољни смо условима и пажњом којом смо обасути са свих страна. Пред одлазак на тренинг, посетили смо и оближњи средњовековни манастир Жичу и са пуно позитивне енергије приступили раду – рапортира прве утиске Богдан Обрадовић, селектор наше Дејвис куп репрезентације.

НЕКА СВИ РАДЕ СВОЈ ПОСАО

У стручном штабу нашег тима нису желели да превише коментаришу ситуацију која се претходних дана створила због малог броја комплета улазница пуштених у слободну продају.

– Оно што могу да кажем, то је да смо ми одушевљени оним што се овде дешава и желео бих да задржимо такав амбијент. А, да ли се нешто иза кулиса дешава не знам и не бих много говорио о томе. Нека сви раде свој посао и нека се цела ствар испита, а за то постоје надлежне институције. Мени је најважније да се мој тим осећа добро, да све ствари које се тичу Дејвис купа буду са позитивним предзнаком – поручио је Обрадовић.

(Вечерње новости)