Прочитај ми чланак

Писмо мајке

0

mama-sa-detetom-obolelim-od-raka

Зовем се Радмила Јовановић Поњавић и ја сам једна од мајки која лечи своје дете од леукемије. Једна, али пишем у име свих мајки и очева који лече децу од рака и свих тешких обољења. Има нас много. Из дана у дан, нажалост, све нас је више.

Ми родитељи се питамо како је могуће да је одбијен закон да добијемо право на боловање све док траје лечење наше тешко оболеле деце!?! Да вапај родитеља који лече своју децу не може да доспе у медије, доспе до људи из власти !? Ми хоћемо да се сада о томе прича јавно и гласно!! Очекујемо да Ви, људи из медија укажете на наш проблем и нашу молбе и да нам помогнете!

Стално се истиче по медијима и појединачно како је законом одобрено 4 месеца боловања. Конкретно, леукемија се лечи две године, дакле шта са осталих 20 месеци ( а неке од тешких болести се лече и дуже )? Да ли неко од вас поштована господо схвата шта значи када вам је дете у паклу болнице ,мучне хемиотерапие, зрачења и трансплантације? Јел родитељ треба да иде на посао а дете да иде само на терапију? Како да иде? Мој син када је оболео имао је 22 месеца.

Да ли знате колико је родитеља добило отказ када им се разболело дете? Колико је родитеља сурово одбијено на комисијама када су покушали да продуже боловање да би лечило своју децу? Да ли знате да родитељи морају на рукама да носе своју децу без имуно система, пред комисију, да би ваљда комисија видела колико су им деца болесна?

Да ли знате господо да свака терапија коју дете прими је неизвесна да оно што важи данас не значи и сутра? Да је сваки секунд током хемиотерапие неизвестан за дете – малих хероја! Јел треба да пишем колико сам смрти дечице видела ја, као индивидуа, као једна мајка. Наше деце. Зар то није битно? Ви господо који представљате медије и Ви господо из власти сте толико оглувели да не чујете вапај мајки, вапај болесне деце?

Сваком детету док се лечи је битна љубав, топлина и мајчин загрљај! Наши хероји су заслужили своје родитеље уз себе док се лече! Помозите да се чује наш глас! Наша деца су оболела од страшних болести. Важно је да држава буде уз породице и уз наше мале хероје. Важно је да се одобри закон и да боловање траје све док траје лечење тешко оболелог детета! Уз муке које породице пролазе док лече своју децу, не треба им се отежавати.

Искрено се надам да ће ово писмо утицати да се одобри закон, да родитељи тешко оболеле деце имају право на боловање све док им се деца лече.

(Фејсбук профил Радмиле Јовановић Поњавић)