• Почетна
  • СВЕТ
  • Регион
  • ОМИЉЕНИ НОВИНАР КОЛИНДЕ – усташа који слави Јасеновац и мрзи Србe (Видео)
Прочитај ми чланак

ОМИЉЕНИ НОВИНАР КОЛИНДЕ – усташа који слави Јасеновац и мрзи Србe (Видео)

0

Velimir-Bujanec-Kolinda111-620x350-620x330

Велимир Бујанец, хрватски водитељ емисије “Бујица”, иза себе има бројне скандале. Поред тога што је био у затвору због диловања дроге, не крије да подржава усташе, мрзи Србе, воли неонацисте, оно што је још забрињавајуће је то што га подржава новоизабрана хрватска председница, Колинда Грабар Китаровић.

Наиме, током предизборне кампање његова ТВ емисија постала је главни ХДЗ-ов комуникацијски канал, а у њој су током кампање продефиловали сви ликови Колиндиног штаба, укључујући и саму Колинду.

Бујанец је пре 20 година, као перспективни кадар младежи ХДЗ-а, нарцисоидно позирао за новине у црној СС униформи с кукастим крстом на руци!

Он је том приликом изјавио да “немачки неонацисти презриво поступају према Србима, али према Хрватима наступају као према себи сродној и блиској раси, као људима који су им интелектуално и борбено дорасли“.

„Нису у Јасеновцу Јевреји завршавали по неком расном кључу, него зато што су, исто као и Срби и комунисти, били против хрватске државе. Јасно је за какво се решење српског питања залажем: трећину иселити, трећину лојалних прекрстити, а трећину, злочинце, поубијати. Волим да понављам оно што су говорили наши дедови усташе: Бог на небу, хрватски народ на земљи. Ја још додајем – Јасеновац између „, истицао је својевремено Бујанец.

Ово није једина његова оригинална изјава. Ево још неких:

„Препродавач дроге заслужује ликвидацију на лицу места, а сви они који се заузимају за легализацију нису далеко од препродавача. Евентуална доживотна робија за такве тражила би посебан третман који је карактеристичан Јасеновцу…“

„Не заузимам се да у састав Велике Хрватске уђе и Бела Хрватска, односно Пољска, затим хрватска прадомовина Иран и друге територије. Заговарам Хрватску на Дрини, у Боки Которској, у хрватском Земуну, Новом Саду, Суботици…“

„А кад говоримо о подели Босне, заузимам се искључиво за поделу 100:0 посто у корист бошњачко-хрватске федерације и њихове конфедерације с Хрватском…“

„Важно је поменути како Истру, Далмацију и острва Хрватској није припојила никаква партизанска борба црвених лудака, него их је припојио НДХ и доктор Анте Павелић својом септембарском изјавом 1943. године…“

Од ових изјава прошло је двадесет година, а некадашњи тупави паланачки неонациста данас је стуб хрватског друштва, саветник новоизабране хрватске председнице, која је баш њега изабрала за први ексклузивни интервју након победе.

Погледајте један од његових скандалозних видеа:

(Телеграф)