Прочитај ми чланак

ШТАБ АРМИЈЕ ДНР известио о борбама на свим деловима фронта

0

U

ДОНБАС – Штаб армије ДНР је известио да на свим деловима фронта букте сукоби, те да украјинска армија наставља да гранатира аеродром у Доњецку, као и позиције армије ДНР у реону Пески.

У извештају се наводи и да је источни део фронта под ватром, те северни део Горловке, а у области Маријупоља се бележе непрекидне размене ватре.

На свим деловима фронта и армија ДНР и армија ЛНР води борбе са украјинском армијом. Украјинска армија користи минобацаче артиљеријског калибра 120мм, али и тенкове, оклопна борбена возила, саопштено је агенцији Новоросинформ.

Армија ДНР је запленила неколико тенкова, борбених возила, али и целе магацине муниције и пешадијског наоружања.

Армија ДНР очекује још веће ударе на Доњецк, јер је примећено груписање и концентрисање артиљеријских снага у правцу Доњецка. На свим линијама фронта бележимо стална прегруписавања украјинске армије, стоји у извештају штаба армије ДНР, наводи агенција Новоросинформ.

Упркос сталној размени ватре и непрекидним борбама, армија ДНР је данас најавила завршетак процеса уклањања тешког наоружања са прве линије фронта у циљу испуњавања обавеза које проистичу из Минског договора. Армија ЛНР је најавила да ће до 3. марта уклонити сво тешко наоружање,а да је тренутно уклоњено око 80% тешког наоружања.

Едвард Басурин, заменик министра одбране ДНР, данас је критиковао украјинску армију истичући да су уклонили свега 15% свог тешког наоружања и то без контроле мисије ОЕБС-а.

(Правда)