Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ОВАЈ ЧОВЕК ЗАСЛУЖУЈЕ ОРДЕН: Француз обнавља школе на Косову и Метохији

0

Podvig012_620x0_620x0

У Косовском Поморављу, на централном Косову и у Метохији обновљено је шест основних школа захваљујући помоћи од око 30.000 евра које је обезбедила француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово”, саопштила је та организација.

Пројектом су биле обухваћене школе у Кололечу, Босцу, Бабином Мосту, Прилужју, Стрезовцу и футбалски терен у Великој Хочи.

Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и обнову електричне инсталације, водовода и канализације.

„Дошао сам на Косово да се уверим у квалитет извршених радова. Данас се види знатно побољшање и деца имају боље услове за школовање”, рекао је оснивач невладине организације „Солидарност за Косово” Арно Гујон.

У сарадњи са Рашко-призренском епархијом која је пратила радове, реновирање је почело у децембру прошле године и завршило се крајем фебруара.

За допринос и развој културно-просветне заједнице Косова и Метохије, канцеларија за верску наставу при Рашко-призренској Епархији доделила је прошле године Светосавску Повељу организацији „Солидарност за Косово”.

(Вечерње Новости)