Прочитај ми чланак

Шешељ: Интерполова потерница је још једно понижавање владе Србије

0

2 seselj

БEOГРAД – Лидер Српске радикалне странке Воjислав Шешељ данас jе оценио да расписивање Интерполове потернице против бившег високог официра Воjске Jугославиjе Mомира Стоjановића представља, од стране запада, наставак понижавања српских власти.

Oн jе навео и да се притисак и понижавање од стране запада на српску владу огледа и у претходним нападима на начелника Генералштаба Воjске Србиjе Љубишу Диковића од стране „такозване невладине организациjе финансиране са запада“.

Шешељ jе рекао и да радикалима ниjе жао ни Диковића, „коjи jе подржавао Tадићев као што сада подржава напредњачки режим“, нити Стоjановића коjи jе посланик СНС, али да jе у њиховим случаjевима битна функциjа и воjска.

Према његовим речима, Интерполова потерница за Стоjановића jе расписана на захтев „нелегалних шиптарских власти на Kосову“ а на основу Бриселског споразума коjи jе „антисрпски споразум“.

„Mогу поуздано да тврдим да Диковић ниjе ратни злочинац“, рекао jе на конференциjи за новинаре лидер СРС, додавши да не постоjи подаци да jе Диковић одговоран за оно зашто га оптужуjу.

Шешељ, као наставак понижавања Србиjе од стране запада види и jучерашњи боравак у Београду бившег британског премиjера Tониjа Блера.

Србин инфо: Скоро смо били сведоци да је руска међународна телевизија “Русија данас” врло оштро напала Вучића у прилогу од 10 минута, што је било први пут да та телевизија тако оштро напада Вучића. Такође, јуче је синдикат војске издао саопштење у коме критикује тренутне потезе владајућег режима везано за војску. С обзиром да је војска у Србији увек била релативно проруски елемент, да ли је ово знак да су Руси коначно пустили Вучића низ воду?

Проф. др Војислав Шешељ: Ја не знам откуд извлачите закључак да је војска одувек била проруски елеменат. Ја се сећам времена када су у војсци највише прогонили проруски оријентисане официре, подофицире и војнике. Ја лично кад сам служио војску, било је веома опасно изразити било какве симпатије према Русији, а према Западу – сви су могли.

Што се тиче информације коју је објавила Раша тудеј, руска агенција, на енглеском језику, зашто она не би могла да критикује Александра Вучића. Мене чуди што до сада још ниједна руска агенција није критиковала изјаву Александра Вучића и Томислава Николића да је Крим саставни део Украјине. Они су то у више наврата изјављивали. Ја сам још седео у Хагу када сам гледао на телевизији у току септембра и октобра прошле године да то неколико пута говоре. Они доводе у питање територијални интегритет Русије, а желе да Русија и даље штити територијални интегритет Србије.

Што се тиче политике напредњачког режима, ми отворено од почетка говоримо да је он прозападни и да му је политика прозападна и ту нема никакве сумње. Они само глуме пријатељство са Русијом не би ли нешто измамили од Русије, неки повољан кредит или сличан аранжман, али не могу они седети на две столице, то је јасно. Не да им Запад да седе на две столице, а зашто би то и Русија толерисала. Треба да се определе, хоће ли на запад, где су наши традиционални непријатељи концентрисани, и одакле стално долазе нове претње и уцене, или ће на исток, где су наши традиционални пријатељи. Ми не можемо само да очекујемо помоћ, добар третман, коректно понашање и искрено пријатељство.

 (Танјуг, Србин.инфо, Теша Тешановић)