Прочитај ми чланак

(ЕКСКЛУЗИВНО) РАЗОТКРИВАМО НАЈКРВОЛОЧНИЈЕГ џихадисту Џихади Џона

0

dzihadi dzon

Претходних месеци цела светска јавност била је узнемирена снимцима на којима џихадисти убијају бројне заробљенике. Џелат који је извршавао убиства увек је остајао добро сакривен иза црне одоре исламиста.

Вашингтон Пост је данас први пут објавио да је сазнат идентитет тог џихадисте и да је реч о Мохамеду Емвазију, младом Британцу из западног Лондона. Међутим, сви медији стављају акценат на то да је он Британац, додуше пореклом из Кувајта, али до тада сасвим нормалан Британац, са занимањем компјутерског програмера.

Међутим нико не истиче чињеницу да је он бивши (а врло вероватно да никада није ни постао бивши) агенат енглеске обавештајне службе МИ5. Ове кључне податке омогућила је либијска обавештајна служба (Зелени Гадафијев отпор).

Верује се да је управо он убијао британске и америчке држављане у име „џихада“. Амерички новинари Џејмс Фоли и Стивен Сотлоф, британски хуманитарни радник Дејвид Хајнс, таксиста Алан Хенинг и амерички хуманитарац Абдул Рахман Касинг његове су жртве.

Сада када знамо да је он у тесној вези са британском обавештајном службом, лако закључујемо да је ИДИС (Исламска држава Ирака и Сирије) западњачка марионета заслужена за дестабилизацију региона, а да су убијања својих држављана наређивали како би имали оправдање за наставак „борбе против џихадиста“ која никакав реалан успех нема, осим да Американци усагласе комуникацију са побуњеницима.

У медијима се наглашава да је овај младић жртва радикалне идеологије а не сиромаштва будући да је припадао средњој класи у Британији. Чак се иде дотле да се оправдавају Британци који се боре на страни ИДИС-а пошто не узимају активног учешћа у борби, не извршавају самоубилачке нападе, већ ето, само убијају своје заробљене некадашње суграђане.

Будући да је вест да је откривен идентитет овог џихадисте изазвао буру у великим медијима, те да су они потпуно искривили поенту откривања имена исламисте без информације да је Џихади Џон и бивши агент МИ5, створена је потреба да се цела ситуација прикаже из другог угла.

Упутница

http://rt.com/uk/235811-jihadi-john-radicalised-government/

(Србин.инфо Маја Орлић)