Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Кредит са ММФ је нови уговор са ђаволом

0

sablon-Dveri

Нови трогодишњи аранжман са ММФ, о коме нас је обавестио премијер Александар Вучић, Двери сматрају невероватним!

Вучић није трепнуо док је изговарао да је позајмница доказ да је Србија на добром путу, а у „генијалним“ изјавама му се придружио Александар Вулин рекавши да за аранжман са ММФ треба да захвалимо – пензионерима!

Како сем цинизмом објаснити јавно захваљивање онима од којих се отима последња цркавица да би се подигао фантомски кредит од ММФ?

Како, осим као изругивање здравој памети, разумети најаве да ће кредит (који је узет од најсиромашнијих) бити бачен у ветар: коришћен за одбрану динара, а не за подршку привреди и развоју? Гувернер НБС Јоргованка Табаковић потрошила је милијарде и није успела да одбрани курс динара, а те улудо бачене паре ће враћати будуће генерације.

За шта смо се задужили? За подршку банкама – 1,2 милијарде евра! Добили смо новог старог тутора који ће да нас дави као змија жабу још три године. НБС је током 2014. године потрошила око 1,5 милијарди евра у одбрани курса динара,што значи да ћемо добијена средства потрошити за годину дана, а имаћемо васпитачицу над нашим главама још две године после тога.

После три и по деценије искуства са ММФ, још се нисмо нисмо дозвали памети, па нас фекетићки хероји убеђују да је ово добро за нас – иако ништа што смо радили са ММФ-ом није изашло на добро.

Ако се не освестимо и не почнемо да гледамо на ствари на српски начин,кроз интерес грађана и не почнемо изграђивати српске институције државе, догодиће нам се економски колапс, сепаратизам у Војводини, Рашкој области, Пчињском крају, даљи одлив младих у иностранство, а хомоскесуалци ће нам васпитавати децу и шетати по улицама, јешћемо загађену ГМО храну и бићемо гости у својој земљи у којој ће нам једино остати – дугови за кредит.

Вучић је управу да је аранжман са ММФ „недвосмислен доказ да је Србија на добром путу“, али да – нестане. Долази пролеће. Време је за буђење. Или нас неће бити.

(Економски тим Двери)