Прочитај ми чланак

ШТА СЕ ДЕШАВА СА СРПСКИМ ТРЕНЕРИМА? Ударају, даве, псују… (Видео)

0

Наши тренери изгубили компас! Све су чешћи снимци где видимо како стручњаци васпитавају играче „ћушкама“. Оно што није нимало позитивно за нас је што су српски стручњаци у првом плану.

Последњи у низу инцидената направио је некадашњи селектор Србије Синиша Михајловић, који је после дербија Ђенове, насрнуо на свог играча Васка Риђинија.

Већи инцидент спречили су остали играчи Сампдорије, док је Риђини био у шоку. Српски стручњак имао је оправдање.

– Инцидент са Ређинијем? Такве ствари се дешавају на свакој утакмици, не само на дербију. Направио је глуп фаул, могли смо због тога да примимо гол и изгубимо утакмицу. Због тога сам био љут и морао сам то да избацим из себе. Утакмица је у целини била лепа, обе екипе су могле да славе – рекао је Михајловић.




Пре тога, актери инцидената били су кошаркашки тренери. Тренер Партизана Душко Вујошевић крајем прошле сезоне давио је Богдана Богдановића, а нешто касније исти чин, у Јерусалиму, поновио је и на Михајлу Андрићу. Извињење је наравно изостало као у случају Синише Михајловића, који није нашао за сходно да се извини за поступак који је шокирао Апенине.

Пре десетак дана, још један српски кошаркашки тренер шокирао је све. Тренер Албе Саша Обрадовић, који није био познат по бурном темпераменту умало се физички није сукобио са својим играчем Алексом Ренфроом. Нервозни стручњак тима из Берлина прво је критиковао играче да поклањају победу ривалу, а онда се окренуо ка Американцу и одгурнуо га. Пале су и псовке, али је брзом реакцијом осталих кошаркаша Албе спречен вероватно и физички сукоб Обрадовића и америчког бека.

Легендарни српски тренери Душан Ивковић и Жељко Обрадовић познати су по бурном темпераменту. Тако је прошле године популарни Дуда шутнуо младог турског кошаркаша Балбаја Долглуша незадовољан његовом игром.


Инциденте је имао и Жељко Обрадовић на клупи Фенербахчеа и то са земљаком Немањом Бјелицом, кога је буквално отерао до свлачионице, бесан због неких потеза некадашњег кошаркаша Црвене звезде.

Да нису само Срби дежурни кривци побринуо се италијански стручњак Делио Роси, који је у мају 2012. године насрнуо на нашег Адема Љајића.

Многи ће рећи да су такви инциденти постојали и раније. У свету спорта још се препричава да је Никола Стаменић, некадашњи селектор ватерполо репрезентације Југославије ударио шамар, тада младом, Александру Шапићу.

Ипак, данас, у доба модених технологија ништа не може да се „гурне под тепих“. Развојем друштвеним мрежа, такви инциденти брзином светлости се појаве у јавности и постају централна тема медија, а не изузетни потези играча.

(Вести он лине)