Прочитај ми чланак

ДСС: Прекинути активности на изградњи аутопута Ниш – Тирана

0

nis-pristina-tirana-autoput-300

Демократска странка Србије захтева од Владе да прекине рад на реализацији пројекта изградње аутопута Ниш-Приштина-Тирана, који је председник Владе Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Ангели Меркел и договорио са албанским премијером Еди Рамом.

Данас се у Београду састаје радна група Србије и Албаније, којој ће за десет дана бити прикључени представници самопроглашене Републике Косова, да би, између осталог, разматрала пројекат изградње овог аутопута.

Изградња те саобраћајнице је у овом економском и политичком тренутку вишеструко штетна за Србију!
Србија треба да своје ограничене ресурсе користи за изградњу инфраструктурних пројеката који су Генералним мастер планом саобраћаја у Србији утврђени као приоритетни развојни пројекти, а не да их разбацује на реализацију оних које је својевољно, супротно стратешким документима Владе и интересима Србије, улагујући се Европској унији, обећао председник Владе.

Аутопутна мрежа у Шумадији и западној Србији, путеви у источној Србији, Мачви, Банату, и Срему приоритети су Србије и Србија треба да улаже средства у њихову изградњу, а не у аутопут Ниш-Приштина-Тирана, који је интерес Албаније, јер се њиме повезује са централном Европом.

(ДСС)