Прочитај ми чланак

СЕЛЕКТОР ПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕН: Ево чиме су нишки студенти шокирали Сашу Ђорђевића

0

Aleksandar-Djordjevic

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да му се више свиђа улога играча него тренера. Ђорђевић је богату играчку каријеру завршио 2005. године, а пре него што је преузео селекцију Србије водио је Армани и Бенетон.

„Различити су погледи на професију из свлачионице као играча и човека који се бави тренерским послом. Имао сам среће, јер сам као играч имао контакте са тренерима на врхунском нивоу“, рекао је Ђорђевић приликом сусрета са студентима и професорима Факултета спорта и физичке културе у Нишу.

Ђорђевић је рекао да је, као и цела нације, поносан што се освајањем сребрне медаље на Мундобаскету у Шпанији, Србија вратила у светски врх.

„Србија обожава кошарку и она је најближа карактеру људи са наших простора. Циљ је да имамо врхунске кошаркаше и да њих истакнемо у први план“, рекао је прослављени кошаркаш и тренер.

Он је поручио да је фаворит за освајање завршног турнира Купа „Радивој Кораћа“ у Нишу она екипа која победи у полуфиналном дуел између Партизана и победника меча Константин – Црвена звезда.

Студенти су питали какав је његов став у односу на АБА лигу, а он је одговорио да је за онај систем такмичења који ће да подиже ниво и квалитет домаћих екипа и наших играча.

Студенти су пред Ђорђевићем положили испит из кошарке, јер су знали одговор на његово питање која су два основна елемента у кошарци. Одговор је гласио: хватање лопте и додавање. Ђорђевић је рекао да раније у сличним сусретима није било тачног одговора.

(Курир)