• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ПОЧЕТАК ПАДА: Масовни протести против СНС власти у Зајечару се настављају, заказан нов митинг
Прочитај ми чланак

ПОЧЕТАК ПАДА: Масовни протести против СНС власти у Зајечару се настављају, заказан нов митинг

0

protesti zajecar 0

У Зајечару су синоћ организовани протести на којима се окупило неколико хиљада људи. Захтеви су да се распусти скупштина града, да одборници који су, како су навели окупљени „покрали“ мандате, исте врате народу.

„Протести се настављају, нећемо одустати. Хоћемо да Саша Мирковић оде из нашег града заувек!Ово је шести протест у низу али најмасовнији до сада! Градјани Зајечара траже расписивање избора на локалном нивоу. Сви су скандирали против Мирковића и Вучића – кажу Зајечарци који су током вечери делили на друштвеним мрежама фотографије протеста.

protesti Zajecar 2_n

Ове протесте повели су Марина Милић (ДСС), Бошко Ничић (Покрет живим за Крајину) а како кажу окупљени полако се придружују радикали, Нова странка, Двери.

„Ово су првенствено протести свих грађана Зајечара без обзира на страначку припадност. Приступају и неки чланови СНС -а, они који се не плаше“ кажу у Демократској странци Србије.

МАРИНА МИЛИЋ (ДСС) ЗА СРБИН.ИНФО О РАЗЛОЗИМА ЗА ПРОТЕСТЕ

„Демократска странка Србије Градски одбор Зајечар на чијем се челу налазим ја, Марина Милић, и Покрет Живим за Крајину – Бошко Ничић од децембра месеца организују у Зајечару протесте против лошег вођења града од стране локалне власти коју чине СНС и СПС као и десетак купљених одборника Покрета Живим за Крајину који су „прелетели“ у СНС.

DSS-Marina-Milic-3Грађани Зајечара протестују јер траже да одборници који су прелетели у СНС поднесу оставке како би омогучили расписивање локалних избора и тиме допустили Зајечарцима да поново бирају, јер је са овом већином измењена воља бирача.

У граду Зајечару је порушен мост, радови на истом су обустављени и нема наде да ће се икад наставити, због чега је одсечено највеће насеље Котлујевац, (20.000 становника), од осталог дела Зајечара.

Такође, јавна предузећа су доведена до стечаја и ликвидације, радници не примају плате више од 6 месеци, о породиљама и социјално угроженима се више не брину локалне власте, а све градске улице и тргови су разрушени и нема наде да ће се нешто променити на боље.

Зато Зајачерци траже од челника СНС-а да реагују и реше ситуацију у овом источносрпском граду, односно да омогуће да се одрже превремени избори у Зајечару.

Протест против локалне СНС-СПС власти је одржан 18.02.2015.г.  и то је шести протесту у низу.

Неоспорна је чињеница да све више и више незадовољних Зајечараца излазе на протесте и тиме дају свој глас против овакве градске већине. На последњем протесту је било више од 1000 људи (по неким проценама и до 2000) који су по хладном времену, снегу и ветру показали да се не боје, да им је стало до града у коме живе, као И до достојанства Србије.

ДСС и Покрет Живим за крајину ће наставити са организацијом оваквих протеста и следећи протест  – Велики народни митинг – је заказан за 09.03.2015.г. у 18,00 сати на Градском тргу у Зајечару.

Очекујемо још већи број незадовољних грађана и већу медијску подршку, јер све ово што се дешава у нашем граду је пресликана слика читаве Србије. Овом приликом јавно позивам све оне који желе да се прикључе, да дођу и придруже се у очувању  „образа“ и имена нашег града, рекла је за Србин.инфо председница ДСС за Зајечар, Марина Милић.

(инфоцентрала.рс, Србин.инфо)