• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Хуманитарна журка поводом прикупљања средстава за опремање парка за улично вежбање у Косовској Митровици
Прочитај ми чланак

Хуманитарна журка поводом прикупљања средстава за опремање парка за улично вежбање у Косовској Митровици

0

park kosovska mitrovica

Северни део Косовске Митровице, град у коме омладина изложена разним опасностима, због утицаја  шиптарских нарко кланова а и политичких и стратешких амбиција. Град у коме је цена дроге једна од најјефитнијих у Европи, а тензија од реалне физичке опасности грађанима свакодневница.

Ипак Косовска Митровица, таква каква је, представља наду и избор, како за децу са севера Косова, тако и за омладину рођену Јужно од Ибра у енклавама без пуно избора за образовање и генерално животне могућности. С тога, одлучили смо се да помогнемо младом „стрит воркаут“ клубу, који склања велики број омладине са улице и скроз спортски дух позитивно утиче на морал целе заједнице.

Један од тренера уличног вежбања, млади Стефан Станковић, већ три године улаже велике напоре како би привукао што већи број људи да тренирају. Дошао је на идеју да направи парк за вежбање, са осталим члановима клуба, успео је да направи справе за вежбање и нађе парцелу у граду, али им је зафалио новац за цемент и арматурне мрежице, како би излили бетон и учврстили справе.

И већ 8 месеци, покушавају да нађу средства. Нажалост, економска ситуација, како у целој Србији, а поготову на Косову, је тешка, људи се боре за опстанак и преживљавање. Спецификацијом материјала утврдили смо да је цифра од 300 евра довољна да би се купио цемент и арматурна мрежица.

Спортско навијачко удружење „Православна армија“ и кафаница „Ћирилица“ вас позивају да у суботу 21. ог са почетом од 17 часова дођете на хуманитарни догађај, и својом донацијом, како у материјалу, тако и у новцу, заједно урадимо нешто позитивно за србску заједницу на Косову, такође сав приход тога дана ће бити приложен у ту сврху.

Место догађаја: Кафаница „Ћирилица“ у Београду, Вука Караџића 12, Стари Град, у 17 часова

Контакт телефон: 064/ 513-6467

Фејсбук догађај „Хуманитарна журка поводом прикупљања средстава за опремање парка за улично вежбање у Косовској Митровици“

kosovska mitrovica workout

(Србин.инфо)