Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ – КОД КОЛИНДЕ: У друштву премијера Вучића усташки певач, дилер кокаина и старлета

0

vucic-kolinda

На инаугурацију хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић позвани су, између осталих, проусташки певач Марко Перковић и представници бранитеља.

Како преноси Јутарњи лист, церемонији ће присуствовати незванични лидери недавних протеста хрватских бранитеља у центру Загреба Ђуро Глогошки и Јосип Клем.

Такође, позивнице су упућене старлети Нивес Целзијус, загребачком градоначелнику Милану Бандићу, који је донедавно био у притвору.

Церемонију би требало да својим присуством увелича Велимир Бујанец који је претходно осуђен на девет месеци затвора, условно на три године, због диловања кокаина.

Ипак, позив је изостао директорки Спомен парка Јасеновац Наташи Јовичић, док је председник Украјине Петро Порошенко захвалио на позивници.

vucic zagreb 25

Вучић стигао у Загреб

Премијер Србије Александар Вучић је по доласку у Загреб положио цвеће код споменика Николи Тесли и отишао на литургију у православној цркви у центру града.

Литургију поводом Сретења, која је почела у девет сати, у присуству неколико десетина верника предводи митрпополит љубљанско-загребачки Порфирије.

Литургији присуствују представници српске заједнице у Хрватској, на челу са председником Српског народног вијећа Милорадом Пуповцем.

После састанка са представницима српске заједнице, Вучић иде на инаугурацију нове хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић, која почиње у подне на Марковом тргу.

Најављено је да ће Вучић потом имати и краће билатералне састанке са Колиндом Грабар-Китаровић и шефицом хрватске дипломатије Весном Пусић.

(Јутарњи лист, Танјуг, Фото: Танјуг, Јутарњи лист)