Прочитај ми чланак

Пикси: Србији треба чудо, Бане, Коларов и Матић нису лидери

0

Драган Стојковић Пикси није оптимиста када је у питању пласман Србије на ЕП у Француској 2016. Заправо, све што је везано за „орлове“ изгледа далеко од доброг.  

piksiНе верује „орловима“: Драган Стојковић Пикси

Он сматра да Србија нема игру, да је све везано за национални тим негативно, као и да „орлови“ не поседују правог вођу.

– Бранислав Ивановић и Александар Коларов су сјајни играчи, играју у врхунским клубовима на високом нивоу, али сматрам да не могу да буду носиоци игре репрезентације, лидери. Увек смо имали одличне дефанзивце, али су публику дизали нападачи и везни играчи. Наравно, нису криви Ивановић и Коларов што други не умеју да се наметну – изјавио је Драган Стојковић Пикси.

Он је додао да улогу лидера не може да има ни Немања Матић, упркос томе што одлично игра.

– Он се намеће у последње време, али је Матић задњи везни. Капа доле за све што ради у Челсију, одличан је играч, али нама су потребни они који дају голове, погађају из слободњака, дају пас за гол, умеју да направе виц на терену. То нама недостаје.

Бивши капитен репрезентације Југославије истиче да је фудбал само рефлексија на стање у држави.

– Амбијент је негативан, стални имамо неке поделе. нешто не штима иако имамо одличне играче који наступају у врхунским клубовима.

Пикси сматра да Србију само чудо може да одведе на Европско првенство 2016.

– Од почетка квалификација видео сам да ће бити много проблема. Од Јерменије је требало да изгубимо, али смо извукли реми, иако смо на терену изгледали далеко од озбиљне репрезентације. После је настао проблем друге врсте са Албанијом, који се вуче још од Ђенове. Улазак тих људи у терен, хаос… Поштено је рећи да чудо треба да се деси па да се Србија пласира на ЕП. Није срамота изгубити, али треба губити са стилом.

Он је додао да ће Србија, уколико не успе да избори пласман на ЕП у Француској, пропустити треће велико такмичење у низу, али да то треба схватити као показатељ где су нам клубови и репрезентација.

– Морамо се надати и веровати у успех и радити на томе да напредујемо. Тешко је давати савет, али селектору Радовану Ћурчићу треба подршка јавности, и желим му све најбоље – истакао је Стојковић.

(Вести)