Прочитај ми чланак

САДА И АМЕРИКАНЦИМА СМЕТА: Као малолетник клао Србе у БиХ

0

mudzahedinizlocini nad srbima

Рамиз Хоџић (40) звани Сики, који је заједно са још пет особа ухапшен под оптужбом САД да су скупљали новац за помоћ Исламској држави Ирака и Леванта(ИДИЛ), током рата у БиХ био је припадник злогласног одреда Ел муџахид, а службе безбедности основано сумњају да је био директно умешан у убиство три Србина на Црном врху код Теслића 1992!

Реч је о фамозном случају с почетка рата, који је овековечен и застрашујућом фотографијом муџахедина који у рукама држи одсечену главу. Неки медији су раније спекулисали да су те главе поклоњене полицијским функционерима у Тешњу.

Давали паре џихадистима

Амерички истражни органи званично су обавестили Државну агенцију за истраге и заштиту БИХ (СИПА) о особама које су у тој земљи оптужене за тероризам.
Део новца, како се сазнаје, који су оптужени слали из САД стизао је у БиХ, где је био намењен појединцима који су намеравали отићи или су одлазили на ратиште у Сирији.

Према тврдњама нашег саговорника из безбедносних структура, Хоџић је у одред Ел муџахид ушао на почетку рата, као малолетник, и остао је у њему до самог краја сукоба у БиХ. Хоџић је пореклом из Јелаха код Тешња, а његова супруга Седина, која је такође ухапшена у САД, потиче из истог подручја. Поједини сарајевски медији тврде да је Хоџић на Фејсбуку пријатељ са Шемсудином Мехмедовићем, функционером СДА и ратним господарем животом и смрти у Тешњу!

– Ухапшени су Мехмедовићеви људи. Ова хапшења последица су деловања одреда Ел муџахид и параполицијских и параобавјештајних снага у то време, као и поступања Шемсудина Мехмедовића у Тешњу и Шефика Џаферовића као начелника Центра безбедности на подручју целе Зенице. Све више ће бити ухапшених Бошњака који имају везе с Ал Каидом, фронтом Ал Нусра или с Исламском државом – речи су Џевада Галијашевића, експерта за тероризам.

Потврђено је и да је Рамиз Хоџић добио орден Златни љиљан, што је највредније признање такозване Армије БиХ.

– Хоџић је у народу познат као доброчинитељ и патриота који је после одласка у САД организовао и сакупљао помоћ за угрожене и сиромашне демобилисане борце – испричали су бошњачким екстремистичким порталима познаници Рамиза Хоџића.

Иначе, шесточлана група ухапшених Бошњака у САД је оптужена за слање новца и опреме терористима у иностранству, укључујући борцима Исламске државе и Ал каиде у Ираку. Осим Рамиза Хоџића, оптужени су његова супруга Седина Ункић Хоџић (35) и Армин Харчевић (37), све троје из округа Сент Луис, затим Нихад Росић (26) из државе Њујорк, Медиха Меди Салкичевић (34) из Шилер Парка у Илиноису и Јасминка Рамић (42) из Рокфорда у Илиноису, која је једина ухапшена у Немачкој.

(Вести он лајн)