Прочитај ми чланак

НОВО ФЕЈСБУКОВО ПРАВИЛО о приватности шокирало кориснике

0

facebook-(12)_620x0

Фејсбук је од првог фебруара изменио политику о приватности која је прилично разбеснела све кориснике ове друштвене мреже.

Наиме, након што сте се првог фебруара улоговали у ваш налог на Фејсбуку, аутоматски сте прихватили нову политику о приватности, која дозвољава Фејсбуку да прати вашу активност на интернету, чак иако се након тога излогујете са вашег налога.

Фејсбук је објавио да је то урадио како би побољшао чувени „маркетинг плејсинг“, што значи да може лакше да вам пласира рекламе садржаја који вас интересује.

Према наводима ове компаније, ваше информације неће бити дељене са трећом странком у било којем тренутку, а у подешавањима вашег налога можете да измените неке од ових опција. Под опцијом „подешавања“ можете пронаћи посебну опцију за контролисање рекламног садржаја, те сами одлучити која овлашћења дајете Фејсбуку.

С обзиром да се много буке дигло на основу ове опције, Фејсбук је ипак пристао да дозволи кориснику да потпуно угаси ову опцију, али уз услов да све информације које су до тог тренутка прикупљене, остају у њиховој бази, преноси 24сата.рс.

(24sata.rs)