• Почетна
  • СВЕТ
  • Оборен украјински авион изнад Луганска, војници у котлу се спремају да побегну
Прочитај ми чланак

Оборен украјински авион изнад Луганска, војници у котлу се спремају да побегну

0

ukrajina-novorusija-front-mediarnboorgx-650x424

ЛУГАНСК- Оборили смо још један авион украјинске армије, највероватније Су-25 – објавио је председник Луганске Републике Игор Плотњицкиј.

Према његовим речима, то се догодило поред места Ирмино. Пилот се катапултирао и за њим је почела потрага.

Дан раније је ПВО Доњецке Републике изнад Горловке оборила још један украјински авион који се срушио на територији под контролом снага кијевског режима.

Тим поводом је председник ДНР, Александар Захарченко, изјавио да заједничка ПВО ДНР и ЛНР „успешно штити небо над Донбасом“.

Заменик команданта армије ДНР, Едуард Басурин, саопштио је да је оборен и један украјински војни хеликоптер.

Басурин је истовремено указао да су Украјинци у „дебаљцевском котлу“ – само за протекла 24 сата – имали 163 погинула и 7 уништених тенкова.

Овакви губици су – како је навео – створили панику међу украјинским војницима у „котлу“.

Басурин је открио да и њихови командири већ „гледају да се побрину за себе“. То потврђује и пресретнути шифровани телеграм којим украјински официри траже од Кијева да им у Дебаљцево пошаље 4 блиндирана аутомобила са ознакама Црвеног крста.

Басурин је из овога, наравно, извео закључак да војна врхушка „котла“ има намеру да бежи. Додао је да су одреди ДНР добили наредбу да на те аутомобиле не пуцају и истакао да Дебаљцево без сметњи напуштају и цивили и рањени украјински војници.

Извор: Факти.орг