Прочитај ми чланак

СРПСКИ БОРЦИ ПОРУЧУЈУ ИЗ УКРАЈИНЕ: Слобода за Србију, Вучић прети да ће их похапсити (ВИДЕО)

0

srpski-borci-u-ukrajini-foto-youtube-1422790417-612934

Видео приказује групу мушкараца у маскирним униформама на аеродрому у Доњецку, који последњих недеља важи за поприште најжешћих сукоба украјинских војника и проруских милитаната

Нови снимак Срба који учествују у борби проруских побуњеника и припадника украјинске војске у Доњецку, освануо је на „Јутјубу“.

„Слобода за све православне земље!“, поручују Срби који су се укључили у оружане сукобе, иако би због тога могли да добију вишегодишње казне затвора.

Видео приказује групу мушкараца у маскирним униформама на аеродрому у Доњецку, који последњих недеља важи за поприште најжешћих сукоба украјинских војника и проруских милитаната.

„Слобода за Србију, слобода за Белорусију, слобода за Нову Русију! Слободне све наше православне земље и с**баћемо их“, поручује на српском језику један од њих.

Остали причају на руском језику, истичући да ће обновити аеродром у Доњецку након што се сукоби заврше. Разговор у једном тренутку прекидају снажне детонације.

„Ово је одговор. Раз***о сам им снајпере“, каже сниматељ, који убрзо прекида са снимањем.

Премијер Србије Александар Вучић прошле године је позвао све Србе који су отишли на исток Украјине како би се борили, да се врате у своју земљу и подржао иницијативу да се ратовање српских грађана у иностранству кажњава као тешко кривично дело.

(Блиц)