Прочитај ми чланак

Због овога Енглези сматрају Србе херојима! (ВИДЕО)

0

 

НИШ – Чувене британске новине Дејли мејл на свом интернет издању објавиле су причу о спрским херојима који су се спустили низ мост и то само да би спасли куче из реке.

Наиме, снимак спасавања пса у Нишу који је поставио на Фејсбук профилу један Јужнокорејац за недељу дана прегледан је 44.339.419 пута, лајкован скоро милион и деветсто хиљада и шерован скоро 364.000 пута.

О овом подвигу чувени британски лист је дао наслов: „Ваши свакодневни хероји. Група младића из Србије спустила се низ мост, прегазила реку и уз узајамну помоћ изашла на суво… Све то само да би спасли пса“.

Добра дела не остају незапажена без обзира на то како мала делују у том тренутку, пише на почетку чланка. Наиме, 16. јануара у Србији Зоран Павловић пошао је кући да се нађе с неколико пријатеља. Када је стигао, рекли су им да је мали пас заробљен на једномо од нишавских острва“, пише даље.

Човек по имену Саша Пешић, који ради у нишком прихватилишту за псе, дошао је да помогне и уопште није мислио на своју безбедност већ је спасао пса.

Пешићу је, како је написала новинарка, требало неколико минута да извуче пса из жбуња. Затим га је зграбио и кренуо ка високом стубу. Додао га је пролазнику који је стајао изнад потпорног стуба моста, а затим је помогао још један пролазник.

Пошто је сазнао да је снимак спасавања постављен на Фејсбук профил Јужнокорејца видело више од 40 милиона људи, Пешић је рекао да је изненађен оволиком популарношћу у свету јер је њему то сасвим нормално то што је урадио.

Курир