Прочитај ми чланак

СРБИ СА КОСОВА: Вучић покушава да створи нетрпељивост између нас и остатка Србије

0

Саопштење за јавност

Изјава председника Владе Србије да грађани Србије плаћају Србима на северу Косова и Метохије струју у најмању руку је неприкладна, пласирана са намером да појача анимозитет између Срба са Косова и Метохије и Срба у остатку Србије.

AP-KiM-Skupstina-1

То не чуди имајући у виду да је прошле године ондашњи први потпредседник Владе Србије а садашњи председник Владе за убиство литванског полицајца у оквиру ЕУЛЕКС-а без икаквог доказа оптужио Србе на северу Косова и Метохије који су бојкотовали Јахјагине изборе. Оптужба се показала као неоснована као што је неоснована била и оптужба Александра Вучића да су напад на кафић Панда у Пећи организовале српске обавештајне службе што је проузроковало гнев породица настрадалих Срба.

Чак и да је тачно а није, да грађани Србије плаћају струју Србима на северу Косова и Метохије јавност у Србији би то лакше поднела, него чињеницу да стварно плаћају струју Шиптарима у прешевској долини.

Иначе Срби на северу Косова и Метохије сведоци су да власт у Србији настоји да уместо јавног предузећа Електро-привреда Србије струју наплаћује приватна компанија чији би власници били компањони председника Владе Србије. То није ништа необично знајући за сумњиве послове у које је укључен управо предсеник Владе Србије, од продаје пољопривредног земљишта Арапима у Војводини, хотела на Копаонику, продаје ЈАТ-а и формирање Србија Ервејза до последњег посла око исушивања језера на колубарском угљенокопу.

Уосталом код Срба постоји пословица која гласи: „Ко лаже, тај и краде а ко краде тај и издаје“.

 

У Косовској Митровици

Скупштина АП КиМ

29.01.2015. године

Потпредседник Скупштине

Добросав Добрић

(АП КиМ-НСПМ)